1

Art Rotterdam: feestje van de kunstwereld

Stap in de leefwereld van Andy Warhol

Kunsthal Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 9 februari 2012 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Weg met sneeuw en ijs, want in Rotterdam is het tijd voor andere zaken. Vandaag start Art Rotterdam: een weekend vol kunst. De Kunsthal en Museum Boijmans van Beuningen openen dit weekend beide een nieuwe tentoonstelling.

Nationale en internationale galerieën laten hun beste werk de komende dagen zien in Rotterdam. Art Rotterdam is een feestje voor kunstminnend Nederland. Beurzen, exposities en andere evenementen, alles in het teken van kunst. Zeventig galerieën presenteren in de Rotterdamse Cruise Terminal vier dagen lang hun best kunstenaars. Jong en gevestigd talent: ze vinden allemaal een plaatsje op Art Rotterdam.

Kunsthal

Wie kent hem niet? Legende Andy Warhol, voornamelijk bekend door zijn popart schilderijen van verschillende beroemdheden. In de Kunsthal Rotterdam stappen bezoekers in de leefwereld van deze befaamde kunstenaars. Door veertig foto's van Warhol zelf en zijn omgeving ontstaat er een tijdsbeeld van The Factory - de studio van Warhol in New York -. Alle foto's, van diverse fotografen, komen uit een particuliere collectie: From Cobra to Contemporary. De tentoonstelling in de Kunsthal is te zien ter gelegenheid Art Rotterdam 2012. Met een toegangskaartje voor het evenement krijgt u 30 procent korting op een entreekaartje voor het museum.

Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen ziet vanaf 11 februari 2012 een beetje wit. Dit komt door de grote voorjaarstentoonstelling ABSALON. Grote witte objecten en maquettes sieren tot 13 mei 2012 de zalen van het Rotterdamse museum. Het werk van een onbekende kunstenaar, die op jonge leeftijd overleed. Absalon, zijn echte naam is Meir Eshel, is vooral bekend door zijn wit geschilderde wooncellen. Deze zes cellen zijn voor de zes wereldsteden: Tokio, New York, Tel Aviv, Parijs, Zurich en Frankfurt. Een aantal zijn te zien in Boijmans, samen met meubels, tekeningen, foto's en films.

Slapen bij een kunstenaar

Na een lange artistiek inspirerend dag niet naar huis? Blijf dan gezellig slapen bij een Rotterdamse kunstenaar. Hotel Rotterdam biedt een logeerplek bij kunstenaars thuis of in hun atelier. Iedere slaapplek is bijzonder vormgegeven, dus laat je verrassen. Overnachten is inclusief ontbijt.

Art Rotterdam

Cruise Terminal, Wilhelminakade 699, Rotterdam.
Van donderdag 9 tot en met zondag 12 januari 2012.
Toegangsprijs €17,50 (online €13,50).
Website Art Rotterdam.

Laatst gewijzigd: 2012-02-09 16:40:58 · Gepubliceerd: 9 februari 2012 - 273