1

Speur naar de dieren in het bos bij Buitencentrum Boomkroonpad

Het Boomkroonpad   Nieuws door

archief oud artikel 21 februari 2012 Natuur Drouwen, Drenthe Wandelend door het bos kom je de bewoners eigenlijk nooit tegen. Verlegen verstoppen de dieren zich in hun huisjes of kiezen voor de beschutting van de bomen. Maar met hulp van een gids van Staatsbosbeheer zijn er toch heel wat sporen van hen gevonden.

In het bos zijn de wilde dieren, maar wie ziet ze wel eens in het echt? Veel dieren, zoals dassen en vossen, laten zich niet snel aan mensen zien. Maar de gids van Staatsbosbeheer laat bij Buitencentrum Boomkroonpad zien wat de dieren van zichzelf achterlaten. Zo vegen de reeën met hun gewei langs bomen en maken woelratjes een soort molshopen. Wandel mee met de gids op dinsdag 21 februari of op dinsdag  28 februari. En misschien kom je al wandelend wel een echt dier in het bos tegen!

Wanneer: 21 & 28 februari 2012
Tijd: 13:30 uur
Prijs: € 5,- voor volwassen en € 2,50 voor kinderen

Buitencentrum Boomkroonpad

Rondom het Buitencentrum Boomkroonpad is altijd van alles te doen. Binnen vind je allerlei informatie over het bosleven. En buiten? Daar wacht een spannende tocht door de worteltunnel. Speel in het Lorkenspeelbos, waar iedereen een hut mag bouwen. Of lekkere broodjes bakken!

Ga de natuur in tijdens de voorjaarsvakantie. Zoek het voorjaar!

Laatst gewijzigd: 2012-02-28 14:02:16 · Gepubliceerd: 2012-02-20 15:33:35 - 375