1

Voorjaarsvakantie in de natuur

Vind het voorjaar buiten

Redactioneel door

archief oud artikel 20 februari 2012 Natuur De zon verbergt zich nog stug achter dikke wolken, maar toch is het al voorjaarsvakantie. Tijd om naar buiten te gaan en te zoeken naar het voorjaar! De natuur wacht vol spanning op de lente vol nieuw leven. Help een handje en bouw vast een nestkastje of ga op kraamvisite bij de eerste lammetjes.

Sint Jansklooster - Rondom Bezoekerscentrum De Wieden klinkt het vrolijke geroffel van hamers. In de voorjaarsvakantie mag ieder kind van 8 tot en met 12 jaar een eigen nestkastje komen bouwen. De bouwpakketjes liggen klaar, want de vogels zijn al op huizenjacht! Het voorjaar komt steeds dichterbij, dus zoeken de merels en de mezen al een geschikt plekje voor hun nest uit. Timmer dus snel een mooi huisje en zoek een plekje om het op te hangen.

Wanneer: 25, 26, 28, 29 februari en 1, 2, 3 en 4 maart 2012.
Tijd: 12:00 uur tot 15:00 uur.
Prijs: € 7,50.

Op kraamvisite

De lente komt eraan! Hoezo? De eerste lammetjes zijn geboren! De Nederlandse schaapskuddes gaan weer een vrolijke periode tegemoet, met allemaal kleine lammetjes. Wil je deze wollige schatjes komen bekijken? Kom dan bijvoorbeeld naar de Rhedense schaapskudde. Hier mag je zelfs een eigen lammetje kiezen en adopteren! Je mag je lammetje zelf een naam geven en je mag dan de kooi en de wei van de lammetjes in. En met het adoptiegeld kan de herder goed voor zijn dieren zorgen.

Wanneer: iedere dag.
Tijd: van 13:00 uur tot 17:00 uur.
Prijs: gratis.

Geitenbende

Ook op Boerderij de Mékkerstee is ieder voorjaar weer feest! Want dan worden de jonge geitjes geboren. En dat zijn er nogal wat, want op deze zorgboerderij lopen maar liefst 300 (!) geiten rond. De eerste kleintjes zijn al geboren, dus kom eens op kraamvisite. En in plaats van muisjes eet je hier een smakelijk stukje geitenkaas. Of toch liever een ijsje? Dat kan ook. En als je de geitjes hebt bekeken, dan mag je nog even blijven spelen in de speeltuin.

Wanneer: dinsdag tot en met zaterdag.
Tijd: van 9:00 uur tot 17:00 uur.
Prijs: gratis.

Brammetje het Lammetje

Wil je meer weten over lammetjes? Wandel dan mee met Brammetje het Lammetje. Hij woont in een schaapskooi vlakbij Bezoekerscentrum Veluwezoom. Brammetje heeft voor alle kinderen van 4 tot en met 6 jaar leuke schapenspelletjes verzameld. Maak opdrachten en leer alles over de herdershond, mekkerende schapen en hun wollige vacht. Leuk om samen met je ouders of opa en oma te doen!

Wanneer: van 18 februari tot en met 31 maart 2012.
Tijd: 10:00 uur.
Prijs: € 7,50.

Knapzaktocht

Ook in de Nieuwkoopse Plassen zijn ze druk op zoek naar het voorjaar. Op donderdag 23 februari mag het hele gezin mee zoeken. Neem een gevulde knapzak mee en loop achter de gids aan over het Pietersenpad. Hij wijst vast de eerste tekenen van het voorjaar aan. En op vrijdag 24 februari bouw je zelf een echt hotel! Nee, niet voor mensen, maar voor insecten. De hommels, bijen en lieveheersbeestjes zoeken namelijk nog een warm huisje. Help ze nog door het laatste restje winter heen!

Wanneer: Knapzaktocht donderdag 23 februari 2012. Insectenhotel bouwen vrijdag 24 februari 2012.
Tijd: Knapzaktocht van 14:00 uur tot 16:00 uur. Insectenhotel om 11:00 uur of 14:00 uur.
Prijs: Knapzaktocht € 9,-. Insectenhotel € 9,-.

Vind alle activiteiten in de voorjaarsvakantie op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2012-02-20 15:19:44 · Gepubliceerd: 20 februari 2012 - 840

Dit past bij 'Voorjaarsvakantie in de natuur'