1

Met je blote voeten in het zand

Blote Voeten Pad in het noorden

Blote Voeten Pad Nieuws door

archief oud artikel 20 maart 2012 Natuur Opende, Groningen Het is weer een stralende dag vandaag! Trek je schoenen uit en voel de lente op het Blote Voeten Pad. Zwaai met je benen op de bungelbank of ga het water in en geniet!

De weermannen noemen vandaag de eerste stranddag. Geniet van de zon tijdens een uitje naar het Blote Voeten Pad op de grens van Groningen en Friesland. Trek je schoenen uit en voel het zand tussen je tenen kriebelen. Laat de benen wapperen op de 'bungelbank' of loop met de blote voeten over een touwbrug. En het leuke is: het pad is altijd open en er overheen wandelen is gratis!

Schapenkeutel

"Je lichaam krijgt met blote voeten meer signalen dan dat je schoenen aan hebt. En dat vinden mensen leuk", vertelt boswachter Nico Boele. "Dat je met je voeten door een schapenkeutel loopt, dat is toch een gek gevoel. Of dat het leem door je tenen omhoog knettert."

Iedereen mag over het pad lopen. Het is veilig, maar door het onbekende toch ook een beetje spannend. Kinderen kunnen gerust mee, de kleinsten wel onder leiding van volwassenen. Honden moeten wel thuisblijven.

Zwaai met je benen op de bungelbank of ga het water in
Ook heerlijk om te doen op een stralende dag: vissen!

Laatst gewijzigd: 2013-05-06 09:42:15 · Gepubliceerd: 20 maart 2012 - 523