Vissen: een ontspannen dag in de natuur

Watersporten | Redactioneel door

Vissen op de Waddenzee, in een forelpoel of op een riviertje

28 februari 2012 Natuur Wat is er nou meer ontspannen dan een dagje vissen? Zitten langs de waterkant, één zijn met de natuur en vooral heel stil zijn. DagjeWeg.NL heeft de beste visplekjes uitgezocht! Vissen op de Waddenzee, in een forelpoel of op een riviertje. Leuk voor in de lente, maar ook tijdens regenachtige dagen. Pak de hengel maar vast uit de kast!

De eerste visdag

Nog nooit gevist? Dan is de Forelpoel de perfecte startlocatie. Alles wat nodig is voor een dagje vissen, is te krijgen bij de Forelpoel. Van meelwormen tot een schepnet en van een hengel tot een koelbox, inclusief ijs. De Forelpoel biedt ook vishulp! En aan het eind van de dag? Bak de gevangen zalmforel zelf, of ruil ze om voor een gerookte forel van het huis. Dit is een heerlijk uitje voor de lente. Om de vijvers staan picknicktafels, waar het heerlijk genieten is van de prachtige natuur van noordoost-Friesland.
Prijs: vanaf € 15,- voor vier uur vissen.

Op zoek naar snoek

Ook het riviertje de Giessen is heerlijk om te vissen. Het is goed viswater waar veel soorten vis rondzwemmen, zoals snoek, brasem, voorn, bliek en paling, baars. Een goede visboot is te huur bij de Chinese Schouw, inclusief een dagvergunning. Tijdens een dagje vissen op de Giessen, kom je ook Sampans tegen. Chinese rivierbootjes die fluisterstil over het water glijden. Misschien leuk voor de volgende keer?
Prijs: per dagdeel € 25,- euro, voor een hele dag € 40,- euro.

Vissen op de Waddenzee

Ervaren vissers moeten gewoon een keertje mee met motorschip Rival. Schipper Jaap kent alle goede 'visstekkies' op de Waddenzee. Hij gaat al zo'n dertig jaar met sportvissers op pad. Hij weet precies waar vissen goed bijten en welk aas het beste werkt. 's Morgens vroeg vertrekt de boot vanaf Oudeschild. Aan het einde van de middag vaart het schip de haven weer binnen. En als je geluk hebt, vaart Jaap langs de zandbanken waar zeehonden liggen.
Prijs: € 20,- per persoon.

Speciale inhammen op het meer

Recreatiecentrum De Vogel is 'meer dan een camping'. Je kunt hier gezellig een nachtje komen slapen op de camping, maar je kunt er ook vissen op forellen! Het is namelijk de enige camping in Zeeuws Vlaanderen met een forellenvisvijver. Een tweede mooie vislocatie is het meertje waaraan de camping ligt. En er zijn zelfs speciale inhammen voor een top positie om een kanjer binnen te halen!
Prijs: gratis als je op de camping verblijft.

Vissen voeren

Voor kinderen is een uitje naar de Orchideeën Hoeve een leuk idee als eerste kennismaking met vissen. In de prachtige tuin vliegen de mooiste vlinders rond. Maar er is meer! Tijdens een spannende speurtocht langs de wildpaden van de tropische tuin mogen kinderen de vissen voeren. Veel van deze soorten tropische vissen zijn niet meer in de natuur te vinden, maar wel in de Orchideeën Hoeve. Dat maakt het extra bijzonder.
Prijs: € 9,50 voor volwassenen, € 4,50 voor kinderen van vijf tot en met tien jaar.

Tips

Er is geen beste periode om te vissen. Maar om echt iets te vangen, zijn er veel weertypes om rekening mee te houden. Echte vissers gaan het liefste 's ochtends, als het nog niet te warm is. Mist die nog boven het water hangt en de zon die langzaam terrein begint te winnen. Anderen vissen liever bij lichte regen, omdat vissen dan vaak naar het oppervlak toe zwemmen. En onthoud altijd: 'komt de wind uit noord, dan is de rust in het water verstoord'. Zorg voor makkelijke kleren, een warm vest en wat lekkers te eten en te drinken. Veel plezier!

Trek er een dagje op uit in de natuur!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-04-01 14:32:05 · Gepubliceerd: 2012-02-28 11:13:24 - 4622