Alle aapjes gaan los!

Apenheul |  
Nieuws door

Doodshoofdaapjes en ringstaartmaki's gaan voor het eerst naar buiten

23 maart 2012 Natuur Apeldoorn, Gelderland De lente is begonnen en dat betekent ook voor de dierentuinen weer een nieuw seizoen. In Rhenen en Apeldoorn trappen de dieren vast af. In Apenheul buitelen vandaag de doodshoofdaapjes het park in. En in Ouwehands verkennen de ringstaartmaki's hun nieuwe thuis.

Ieder jaar kijken de verzorgers van Apenheul uit naar dit speciale moment. Vandaag mag de hele groep doodshoofdaapjes na een lange, lange winter weer naar buiten. Een mooi gezicht, wanneer alle 111 aapjes door de bomen dartelen en genieten van de buitenlucht. Bezoekers mogen dit moment helaas niet mee beleven, maar ook voor hen duurt de opening van het nieuwe seizoen niet lang meer. Woensdag 22 maart mag het publiek weer op visite bij de aapjes. Bekijk ondertussen vast het filmpje van vorig jaar.

Zonaanbidders in Ouwehands Dierenpark

In Ouwehands Dierenpark Rhenen is een hoofdrol weggelegd voor de nieuwe groep ringstaartmaki's. De elf dieren uit Dierenpark Emmen komen hun soortgenoten in Rhenen versterken. En vandaag mogen ze voor het eerst naar buiten! Dat vinden deze halfapen vast fijn, want ze zijn gek op de zon. Ze liggen regelmatig wijdbeens en met gespreide armen te zonnebaden. Weten hoe dat eruit ziet? Kom dan vandaag nog kijken in Ouwehands Dierenpark.

Laatst gewijzigd: 2012-03-23 08:42:31 · Gepubliceerd: 2012-03-22 12:02:02 - 299