1

Vaartocht voor vroege vogels

Geniet van de ochtend in de Weerribben-Wieden

Bezoekerscentrum De Wieden Nieuws door

archief oud artikel 25 mei 2012 Natuur Sint Jansklooster, Overijssel Vroeg in de ochtend, wanneer het nog rustig is, vaart de schipper van Natuurmonumenten door De Wieden. Vaar met hem mee en luister naar het vroege vogelkoor, terwijl de boot door het nevelige landschap glijdt. Het weekend kan niet beter beginnen!

Het eerste zonlicht kleurt De Wieden en de vogels zijn al lang ontwaakt. Enthousiast klinkt hun concert over het water, terwijl de boot van Natuurmonumenten rustig verder vaart. Iedereen is op 12 en 26 mei welkom om aan boord te stappen en te genieten van deze vroege vaartocht. De tocht begint om 6:00 uur vanaf Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Twee uur lang vaart de boot door het prachtige natuurgebied.

Watervogels

In de Wieden zitten veel watervogels, die zich tijdens de tocht wellicht laten zien. Wie ziet ze opduiken? Luister ondertussen naar de zware zang van de grote karekiet die zijn eigen naam roept. En wie hoort de bosrietzanger? De Wieden vormt samen met de Weerribben het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit waterrijke natuurgebied is ontstaan door het turfsteken en is dus volledig door mensen gemaakt. Ga mee op 12 of 26 mei 2012 en waardeer de schoonheid van de meren en kolkjes, de uitgestrekte rietlanden en de geheimzinnige moerasbossen.

Vroege vaarexcursie in De Wieden

12 en 26 mei 2012.
Toegang: € 16,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2012-05-25 10:28:03 · Gepubliceerd: 25 mei 2012 - 240