1

Historisch schijngevecht met Napoleon

Bekijk de strijd tussen zeshonderd Europese soldaten

Dagje uit dit weekend Nieuws door

archief oud artikel 13 mei 2012 Geschiedenis Bourtange, Groningen Kom naar Vesting Bourtange voor een historisch schijngevecht tussen bijna zeshonderd Europese soldaten. Ervaar hoe deze vrijwilligers de gevechten van Napoleon doen herleven. Wandel door de tentenkampen van de huurlingen en luister naar het gebulder van de kanonnen en musketten.

Breng een bezoek aan Vesting Bourtange en sta te midden van honderden soldaten uit de tijd van Napoleon die een historische strijd nabootsen. De oude vesting is een prachtig decor voor het schijngevecht waaraan vrijwilligers uit allerlei Europese landen meedoen. Zelfs de cavalerie met sterke paarden is aanwezig. Kijk mee hoe zeshonderd huurlingen de Napoleontische geschiedenis anno 1814 doen herleven

Bezoek de historische veldslag op zondag vanaf 14:00 uur. Toegangsprijzen: € 9,00 voor volwassenen, € 4,00 voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar oud. Kinderen tot en met vijf jaar oud hebben gratis toegang. Een gezinskaart kost € 22,00.

Tentenkampen en veldslagen

Leer alles over de historische veldslag onder leiding van Napoleon, maar ook over het leven in de bijbehorende tentenkampen. Neem een kijkje bij de bulderende kanonnen, de kleding uit die tijd en zelfs het keukengerei. De voorwerpen en de voedingsgewoontes zijn exacte kopieën van de gebruiken van tweehonderd jaar geleden. Wandel door de vesting en maak deel uit van het dagelijkse leven van toen, maar schrik niet van typische straatgevechten en opstootjes. Het leven ging er soms ruw aan toe.

Ontdek de leukste activiteiten voor het weekend in de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Laatst gewijzigd: 2012-05-11 17:18:56 · Gepubliceerd: 13 mei 2012 - 525

Activiteiten Vesting Bourtange

Nu te bezoeken

Voorjaarsmarkt


Dé gezelligste Voorjaarsmarkt van het Noorden!

Later dit jaar

Slag om Bourtange (80-jarige oorlog)


In 1640 namen de Spaanse troepen de vesting in, maar de Nederlanders zijn van plan het te heroveren. Tal van soldaten uit vroegere eeuwen zullen proberen het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk...

Herfstfair


Dé gezelligste Herfstfair van het Noorden!

Magisch Samhain (VOL = VOL)


Magisch Samhain (Keltisch Halloween) in een magisch setting!

Kerstmarkt (VOL = VOL)

  
Dé mooiste en gezelligste kerstmarkt van het Noorden in een unieke setting!