Dagje uit dit weekend!

Architectuurworkshop bij Archikidz Rotterdam |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste uitstapjes van DagjeWeg.NL

9 mei 2012 Cultuur Blijft het nat of wordt het droog dit weekend? Maak er hoe dan ook iets leuks van. Bouw een droomhuis in Rotterdam, bekijk een oude molen van binnen of geniet van een ode aan de Korte Film. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Bouw een droomhuis

Bouw samen met tv-presentator Jurre Bosman en andere kinderen een droomhuis. Volg zaterdagmiddag bij Archikidz Rotterdam een architectuurworkshop met het thema 'Drijvend Huis'. Knip, plak en bouw mee en gebruik kurk, karton, hout, lijm en andere materialen om een bijzonder ontwerp te maken. Test meteen of het huis waterproof is. In de workshopruimte ligt een twintig meter lange nagebootste rivier, waarop de drijvende maquettes meteen getest worden. De ontwerpen worden beoordeeld door een jury en de beste gebouwen krijgen een eigen tentoonstelling in Rotterdam.

12 mei 2012
Toegangsprijzen: deelname is gratis. Aanmelding is verplicht en kan via de website van Archikidz Rotterdam.

Bezoek de Nationale Molendag

Klim op de kleine trappetjes helemaal naar de nok van oude, draaiende molens. De Nationale Molendagen van komend weekend vragen erom! Bezoek een molen in de buurt en doe mee aan de leuke activiteiten die georganiseerd worden. Praat met de molenaar, luister naar mooie molenverhalen in Park Sonsbeek en geniet van het uitzicht van onder de wieken vandaan. De mooiste molens zijn te vinden op DagjeWeg.NL, of kijk op de website van de Nationale Molendagen welke molens open zijn dit weekend.

12 en 13 mei 2012
Toegangsprijzen: toegang tot de meeste molens is gratis.

Ga verantwoord shoppen!

Verander een leven door een leuke tas te kopen! Ja, het kan echt dit weekend tijdens World Fairtrade Day. Bezoek één van de zes plaatsen in Nederland waar leuke activiteiten georganiseerd worden om de dag van de eerlijke handel te vieren. Bij de fairtrade keten 'WAAR' in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Maastricht en Haarlem valt dit weekend ook veel te winnen. In de cadeauwinkels worden meteen de nieuwste biologische, ecologische en gerecyclede artikelen met een opvallend design gepresenteerd. Geniet in Ede van een uitgebreide markt en leuke optredens tijdens het Fair Ede Festival.

11 en 12 mei 2012
Toegangsprijzen: toegang is gratis.

Geniet van korte films

Kom een filmpje kijken in Tuin de Lage Oorsprong. Voor zaterdagavond staan er vijf korte films op het programma die in de buitenlucht bekeken worden. Een oud Volkswagenbusje fungeert als mobiele bioscoop en projecteert de beelden op een groot scherm. Reis mee met de hoofdpersonen in de films en vertrek van de eindeloze Sahara naar een broeierig Spaans appartement. De reis gaat verder naar een Franse crime scene, een Hollandse sauna en de reclamefolder van een Zweedse meubelgigant. Kaarten reserveren is noodzakelijk.

12 mei 2012
Toegangsprijzen: € 3,50 per persoon ook voor vrienden van de tuin.

Music & Art Days

Luister drie dagen lang naar een serie concerten van het Utrecht String Quartet. Naast de klassieke werken van componisten als Brahms, Haydn en Mozart staan ook muziekstukken uit theater, opera en film op het programma. Geniet van het wereldbekende strijkkwartet wat heel gewoon uit Nederland komt en optreed in Vredenburg Leeuwenbergh. Bezoek alle concerten of maak een leuke selectie. Het wordt een muzikaal weekendje!

11 tot en met 13 mei 2012
Toegangsprijzen: € 25,00 per persoon, per concert. Passe-partout voor alle concerten kost € 85,00 per persoon.

Landmachtdagen 2012

Vecht voor vrede en vrijheid, dat is de slogan van de Landmacht op de Landmachtdagen in Oirschot. Met stoere tanks en ronkende motoren probeert Defensie nieuwe mensen enthousiast te krijgen voor het verdedigen van volk en vaderland. Elk jaar komen tienduizenden mensen op deze demonstratie van eigen kunnen af. Alleen... let wel goed op: dit jaar moet de Landmacht het doen met Duitse tanks, de Nederlandse tanks zijn verleden tijd.

12 en 13 mei 2012
Gratis toegang.

Vier een leuke Moederdag met deze leuke uitstapjes!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-05-08 09:53:31 · Gepubliceerd: 2012-05-09 12:57:51 - 648