Fair Ede Festival 2012


-advertentiepositie-



Fair Ede Festival 2012

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Eerlijk Winkelen bij Fair Ede Festival 2012

Op zaterdag 12 mei vindt het tweede Fair Ede Festival plaats op het plein aan de zuidkant van de Grote Kerk in het centrum. Thema en hoogtepunt van dit festival is de feestelijke lancering van de Edese EerlijkWinkelen-card om 11.00 uur door wethouder Breunis van de Weerd. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Lancering EerlijkWinkelen-card
Op 12 mei 2012 klinkt om 11.00 het startschot voor het tweede Fair Ede Festival door wethouder Breunis van de Weerd. Hoogtepunt is de lancering van de EerlijkWinkelen-card. Dit is de card die in Ede de weg wijst naar een flink aantal winkels en eetgelegenheden waar 'eerlijk' en duurzaam kan worden gewinkeld. 'Eerlijk' in de zin van normale lonen, arbeidsrechten en dergelijke voor de makers van de producten.

Eerlijke wandeling.
Ná het officiële moment volgt de 'eerlijke' wandeling van de wethouder langs een aantal winkels en eetgelegenheden die op de card voorkomen. De bedrijfsleiders tonen en vertellen iets over de 'eerlijke;' producten die men er kan kopen of nuttigen.
Natuurlijk worden onderweg EerlijkWinkelen-cards uitgedeeld aan het winkelend publiek. Dan kan iedereen zijn moederdagcadeautjes óók in een van de 24 deelnemende winkels kopen. Bovendien bieden verschillende deelnemende winkels die dag een leuke actie op vertoon van de EerlijkWinkelen-card. Iedereen is welkom om de wethouder op zijn wandeling te vergezellen; hoe groter de groep, hoe mooier!

Fair Ede Festival
Intussen viert het festival voort: Het Tweede Fair Ede Festival alweer, georganiseerd door de werkgroep EdeFairtrade. Hiervoor staat op stapel: een inspirerende duurzame markt met een mooi aanbod van biologische, streekgebonden en Fairtrade producten. Daarbij heerlijke wereldmuziek, verrassende proeverijen, 'eerlijke' workshops en ritmische djembé-uitvoeringen. Elke bezoeker ontvangt een 'eerlijke' goodybag, die op het festival wordt gevuld. Bijvoorbeeld met informatie over 'eerlijke' producten en 'eerlijke' cadeautjes. En natuurlijk met de zelfgemaakte aanwinsten van de 'eerlijke' workshops. Maar bovenal met de kersverse EerlijkWinkelen-card. En eventueel de handige EerlijkWinkelen-layar voor op de smartphone!

De EerlijkWinkelen-card
De EerlijkWinkelen-card biedt een wegwijzer naar winkels en eetgelegenheden in Ede waar biologische, Fairtrade en/of tweedehands producten worden verkocht en/of gebruikt. Gevouwen heeft de kaart het handige formaat van een creditcard, passend in broekzak of portemonnee. Er worden ook winkels vermeld die op een andere manier voor hergebruik zorgen of die een goed doel dienen. Zo is het gemakkelijker om met ons koopgedrag een steentje bij te dragen aan een 'eerlijke' en duurzame wereldhandel.
Want hoewel de kloof tussen arme en rijke landen de laatste decennia kleiner is geworden, is de kloof tussen arme en rijke mensen dat zeker niet.
Door eerlijk te winkelen, kan iedereen een bijdrage leveren aan het verbeteren van de inkomenspositie van arme arbeiders en boeren. Én aan een mooiere, duurzamere leefomgeving voor ons allemaal.
De card is ook te bekijken en te downloaden op de website: www.eerlijkwinkelen.nl

Via Twitter is de lancering, de stoet en het Fair Ede Festival gedurende de dag te volgen: #EerlijkWinkelen.

 Bezoek www.eerlijkwinkelen.nl

Fair Ede Festival 2012
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.