Spelen in de blubber

Tiengemeten |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ouderwets ravotten in de natuur

27 juni 2012 Natuur Tiengemeten, Zuid-Holland Wat is er nou mooier dan spelen in de modder en kruipen door het hoge gras! Het eiland Tiengemeten is omgetoverd tot een groot, natuurlijk speelparadijs voor kinderen. Vaar in een ton op het water, spring over dikke boomstammen heen en klauter door goed verstopte tunnels in het hoge gras.

Buitenspelen in de natuur is het leukste wat er is, volgens Natuurmonumenten. Om kinderen de kans te geven weer naar hartelust te spelen in modderige poeltjes, slootjes en tussen de bomen is op het eiland Tiengemeten een speelgebied aangelegd van 4,5 hectare groot. Er is bij de aanleg rekening gehouden met de verschillende leeftijden van kinderen. Zo is er een vlak gedeelte voor de allerjongste spelers, terwijl de oudere kinderen op avontuur gaan in het ruigere gebied. Klauter over de waterstroompjes via boomstammen, verander in een zeemonster met flinke kluiten nat gras of smeer elkaar helemaal vol met modder. In deze nieuwe Speelnatuur mag het allemaal.

Ook leuk voor de ouders!

Terwijl de kleintjes aan het ravotten zijn, genieten de ouders van een mooie wandeling of leren over het gebied in de verschillende musea die het eilandje rijk is. Overnachten op het eiland kan ook op Natuurcamping Tiengemeten. Dit is vooral voor de kinderen heel spannend, omdat het erg donker wordt in het natuurgebied.

Ontdek de leukste kinderactiviteiten bij DagjeWeg.NL!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-06-27 10:26:16 - 429