De wereld van de glasblazer

Tentoonstelling over de kunst van het glasblazen

Kunstfort Asperen Nieuws door

archief oud artikel 16 juli 2012 Cultuur Geldermalsen, Gelderland Glasblazen is een kunst op zich, maar dit komt nog duidelijker naar voren in de nieuwe tentoonstelling van KunstFort Asperen. Bij 'De Wereld van de Glasblazer' neemt de bezoeker een kijkje in het leven van de glasblazers.

Wandel door fort Asperen en bewonder de mooiste kunstwerken van glas. De nieuwste expositie in het fort draait volledig om 'De Wereld van de Glasblazer'. Kunstenaars en vormgevers hebben allemaal hun eigen kamer in KunstFort Asperen en zijn vrij om deze in te richten met hun zelfgemaakte glaswerk.

Glaswerk en architectuur

De glasblazers zijn wel aan een paar regels gebonden bij de herinrichting van de ruimtes. Zo moeten ze de architectuur van het fort gebruiken en het boekwerk van glasblazer Bernard Heesen dient als inspiratiebron. Het doel is om de teksten tot leven te laten komen via het geblazen glas en om aan bezoekers te laten zien wat de wereld van een glasblazer inhoudt. De expositie draait van 14 juli tot 23 september 2012.

Ontdek de leukste uitstapjes tijdens de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 16 juli 2012 - 606