1

Zoektocht op het water

Speuren naar bevers, koopjes en energie in Dordrecht

Nieuws door

archief oud artikel 20 juli 2012 Natuur Dordrecht, Zuid-Holland Bevers zoeken vanuit een kano, goedkoop winkelen op de markt, film kijken in de openlucht of toch maar een speurtocht met het hele gezin? Dordrecht staat vandaag bol van de activiteiten!

Go Solar en doe mee aan deze vaarwandeltocht voor heel het gezin! De speurtocht draait helemaal om energie. Met fluisterboot de Sterling vaart de gids je naar de Stenen Keet aan het Wantij. Vanaf de Stenen Keet gaat de wandeling via het pontje terug naar het Biesboschcentrum, waar de prijswinnaars bekend gemaakt worden. Spannend!

Biesbosch

Een ultieme manier om de Biesbosch te beleven, is de Biesbosch doorkruisen per kano. Door kleine kreken met overhangende takken waan je je in de jungle. Onder leiding van een gids ga je op zoek naar beversporen. Deze zoektocht naar bevers per kano wordt georganiseerd vanuit het Biesboschcentrum.

Hou je liever de voetjes droog? Er is vanavond ook een Midzomeravondtocht. De schipper vertelt terwijl de boot rustig door de kleinere kreekjes van de Biesbosch vaart.

Winkelen in Dordrecht

Genoeg water gezien? Kom koopjes scoren op de weekmarkt! In de historische binnenstad van Dordrecht is er iedere vrijdag van 8:00 uur tot 16:00 uur markt. Op het Statenplein, de Sarisgang of in het centrum zijn er iedere week leuke hebbedingen. Wip dan direct even langs bij woonwinkel No. 28, waar je de mooiste spullen voor je interieur vindt.

Varen, winkelen en slenteren is maar wat vermoeiend. Kom daarom bij terwijl je in de tuin van het Dordrechts Museum film kijkt. Tijdens deze filmvoorstelling wordt de Iraanse film A separation getoond. Er wordt geen entree gevraagd, dus het is ook nog eens een goedkoop avondje uit.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 20 juli 2012 - 592