Vaar als een echte kapitein

Waterattractie midden in de Rotterdamse binnenstad

Word kapitein bij Kids Marina Nieuws door

archief oud artikel 28 juli 2012 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Nauwlettend houdt de havenmeester alle bootjes in de Rotterdamse miniatuurhaven in het oog. Een politieboot, een brandweerboot of een rondvaartboot: overal staan er kinderen aan het roer. Mag dat zomaar? Ja, want bij Kids Marina mag iedereen de kapitein zijn!

De stoere zeelui in de Rotterdamse haven spreken tot de verbeelding van veel kinderen. Bij de aanblik van de grote schepen valt hun mond open van verbazing. Neem deze kleine kapiteintjes mee naar de binnenstad van Rotterdam, waar ze zelf het roer in handen nemen. In de miniatuurhaven Kids Marina liggen er vier bootjes klaar om een mooi tochtje te maken over het water. De brandweerboot, de politieboot of het stoere havendienstvaartuig: welke wordt het? Een vaartochtje duurt ongeveer 20 min inclusief inschepen en een instructie van de havenmeester. Want behalve leuk is een bezoekje aan Kids Marina ook leerzaam.

Schip ahoy!

Vinden de kinderen varen ook helemaal geweldig, maar is Rotterdam te ver? Misschien is Sevenum dan een betere keuze. De kids kruipen zelf achter het roer en zoeken het avontuur bij MiniHaven De Schatberg. Na een korte instructie stapt ieder kind, tot negen jaar onder begeleiding, als kapitein aan boord. Ze zijn niet verbonden aan touwtjes of rails, nee, ze varen echt een eigen route. En papa en mama? Die mogen de taak van matrozen op zich nemen, want er passen maximaal vier personen op het schip. Aan boord ligt de Marifoon klaar en een kompas. Zo verdwalen de kleine schippers niet!

Behalve in Sevenum is er ook in MiniHaven in Brunssum. Ook bij MiniHaven Schutterspark heb je absoluut geen vaarbewijs nodig. Nee, ook de kinderen niet! Vanaf 9 jaar mogen zij zelf een stoer schip uitkiezen en zonder begeleiding het water op.

Vind de leukste uitjes voor de zomervakantie op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 28 juli 2012 - 660