1

Nazomeren in Schoonhoven

Beachvolleybal, blobbing en feesten

Nazomerfestival Schoonhoven Nieuws door

archief oud artikel 30 augustus 2012 Toerisme Schoonhoven, Zuid-Holland Schoonhoven geniet van de nazomer met beachvolleybal, blobbing en vette beachparty's. Het Nazomerfestival in de Zuid-Hollandse stad duurt wel zes weken! Het programma staat vol muziek, cultuur en sport, en natuurlijk zilver.

Schoonhoven staat bekend als de zilverstad, vanwege de zilverindustrie en de vele zilversmeden. Tijdens het Nazomerfestival maken bezoekers kennis met deze historie tijdens een wandeling of een kijkje in het Nederlands ZILVERMUSEUM. Behalve het zilver heeft Schoonhoven nog meer te bieden. Spannende beach voetbaltoernooien bijvoorbeeld. Op 1 september starten de wedstrijden voor de jeugd en volwassenen. En later op de middag is het tijd voor het NK Blobbing. Bij dit zogenaamde blobbing neemt één van de deelnemers plaats aan het uiteinde van een half opgeblazen luchtkussen. Een volgende deelnemer springt op deze BLOB en lanceert de andere de Lek in. Een hilarisch spektakel waar iedereen zich voor in kan schrijven!

Nazomerfestival

Tijdens het Nazomerfestival klinkt er door heel Schoonhoven muziek. Van klassieke muziek tot een shantykoor en een orgelconcert. Voor iedere muziekliefhebber staat er de komende weken iets op het programma. Bekijk het complete programma van het Nazomerfestival en kom ook naar Schoonhoven.

Vind evenementen en festivals op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 30 augustus 2012 - 482