Fladderen met vlinders

Maak een vlinderkastje met Staatsbosbeheer

Het Boomkroonpad Nieuws door

archief oud artikel 12 september 2012 Natuur Drouwen, Drenthe Even iets heel anders dan de verkiezingen: trek vandaag een stel laarzen aan en kom naar het Boomkroonpad. Daar staat de vlinder centraal. Ga op ontdekkingstocht door het bos en neem een zelfgemaakt vlinderkastje mee naar huis.

Staatsbosbeheer neemt vandaag kinderen mee voor een avontuurlijke tocht door het bos rondom het Boomkroonpad. Het belooft wel een druilerige dag te worden, dus zorg voor goede regenkleding en een stel laarzen. Tijdens de tocht leren kinderen van alles over het leven van de vlinders en de verschillende soorten.

Timmeren

Na de tocht is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. De opdracht voor vandaag: een nestkastje timmeren. Hierin kan bijvoorbeeld een Dagpauwoog overwinteren.

De kosten voor de Vrolijke Vlindertocht zijn 8,50 euro, inclusief het maken van een eigen vlinderkastje. Geef je op via +31 (0)592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.

Het Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is een bezoekerscentrum waar van alles te doen is. Zo is het mogelijk om een spannende tocht te maken door de worteltunnel, hutten te bouwen of om een speurtocht te maken. Het Boomkroonpad is ook het startpunt voor mooie boswandelingen.

In het nestkastje kan een Dagpauwoog overwinteren
Vind nog veel meer leuke activiteiten van Staatsbosbeheer.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 12 september 2012 - 312