De appel valt niet ver van de boom

Landelijke Appelplukdag bij 37 bedrijven

Landelijke Appelplukdag 2012 Nieuws door

archief oud artikel 22 september 2012 Natuur Marwijksoord, Drenthe Wat is er nou lekkerder dan een grote, sappige, glanzende appel? Een zelfgeplukte appel natuurlijk! Vandaag zetten 37 fruitteeltbedrijven hun deuren wagenwijd open en mag iedereen helpen met appels plukken. Het is Landelijke Appelplukdag 2012!

Steek vandaag de handen uit de mouwen en vier Landelijke Appelplukdag 2012. In totaal laten 37 Nederlandse fruittelers hun gastvrije kan zien en is iedereen welkom op hun bedrijf. Tijdens een bezoekje aan hun bedrijf is te zien met hoeveel zorg en vakkundigheid ze fruit telen.

Activiteiten

Nederland heeft bijna 26 miljoen appelbomen. Maar ze zijn nu wel erg zwaar... Help de fruittelers en pluk de appels. Er zijn naast de zelfpluk nog meer leuke activiteiten op de fruitbedrijven. Demonstraties, proeverijen, een wandeling door de boomgaard en leuke dingen voor kinderen. Na afloop kun je nagenieten van de zelf geplukte appels. Neem ze mee naar huis of maak er een lekker gaasje appelsap van! Op de website van de Landelijke Appelplukdag is te zien welke bedrijven open zijn.

Neem ze mee naar huis of maak er een lekker gaasje appelsap van!
Lees ook: Fruitig dagje uit voor nog meer leuke pluktuinen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 22 september 2012 - 148