Dagje uit dit weekend!

Leukste uitjes en evenementen voor dit weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 27 september 2012 Toerisme Het weekend begint met een slok van de bekroonde wijnen uit Groesbeek en vloeit vervolgens moeiteloos over in de Week van de Smaak. Bourgondiërs weten hun weg deze twee dagen wel te vinden! De kinderen gaan misschien liever naar K3 of naar het World Statues Festival. Het wordt hoe dan ook een leuk weekend!

Wijntje erbij?

Het Gelderse Groesbeek doet on-Hollands aan dit weekend. Het dorpje lijkt betoverd door een Italiaanse charme, overgewaaid vanuit het idyllische Sardinië. Deze Italiaanse regio is de speciale gast van de Groesbeekse Wijnfeesten en dat betekent dat er heerlijke Sardinische wijnen vloeien. En daarbij horen heerlijke hapjes van een Italiaanse kok. Op zaterdag en zondag is de wijnmarkt in volle gang in het Groesbeekse centrum. Ook zijn er diverse wijngaarden open voor een rondleiding en proeverij. Zeker de moeite waard, want de Groesbeekse wijnen wonnen al diverse prijzen. Word Vriend van de Wijnfeesten, proef en geniet!

Groesbeekse Wijnfeesten.
Van 28 tot en met 30 september 2012.
Toegang: de wijnmarkt is gratis, maar wie wil proeven betaalt € 7,-.

De wereld van JANTAMINIAU

Zelfs bij een modeleek moet de naam Jan Taminiau een belletje laten rinkelen. Beroemdheden als Lady Gaga, prinses Máxima en Beyonce dragen graag de ontwerpen van deze Nederlandse modeontwerper. En ook het Audax Textielmuseum in Tilburg koestert warme gevoelens voor Taminiau. De couturier ontwierp zijn afstudeercollectie in het TextielLab van het museum. En nu zijn de kledingstukken van het label JANTAMINIAU terug! In de tentoonstelling Het ambacht van JANTAMINIAU vergapen bezoekers zich aan ontwerpen uit vier verschillende collectie. En door een film van Roel van Tour duikt iedereen in het atelier van de beroemde modeontwerper.

Het ambacht van JANTAMINIAU.
Van 29 september tot en met 27 januari 2013.
Toegang: € 7,- voor volwassenen en € 1,75 voor kinderen.

Levende standbeelden

Een bont gezelschap bevolkt zondag de binnenstad van Arnhem. Voor het World Statues Festival komen kinderen, amateurs en professionals in hun mooiste outfits en meest spectaculaire acts naar de stad. Het publiek mag zaterdagavond al een voorproefje nemen van de kunsten van deze levende standbeelden. Tijdens Statues by Night zijn er door de stad verschillende voorstellingen te zien. En op zondag begint om 13:00 uur het echte festival en het WK Living Statues. Wie gaat er met een prijs naar huis? Kom kijken en kies een favoriet.

World Statues Festival Arnhem.
29 en 30 september 2012.
Toegang: gratis.

Swingen met K3

Smeer de kelen en oefen de dansmoves van K3 vast, want de populaire meidengroep komt dit weekend naar Plopsaland de Panne. Karen, Kristel en Josje komen naar het park om hun nieuwste single Waar zijn die engeltjes te laten horen. Ook zingen ze hun andere populaire hits, dus iedereen kan meezingen. Dat wordt een feestje voor de kids! In de K3 Disco kunnen ze eerst hun danspasjes oefenen. En wie dit weekend niet kan heeft nog drie kansen, want in Plopsaland staan nog drie K3-weekenden in de agenda.

K3 Bengeltjesweekend in Plopsaland de Panne.
Op 29 en 30 september 2012 start het optreden om 17:00 uur.
Toegang: vanaf 1 meter betalen bezoekers € 29,90, tussen de 85 centimeter en 1 meter kost een kaartje € 8,50 en daaronder is de toegang gratis.

Week van de Smaak

Het weekend luidt ook een nieuwe week in, en wat voor een week! Het hele land staat in het teken van lekker eten en leuke activiteiten. Het is namelijk de Week van de Smaak. Op school krijgen de leerlingen smaaklessen en in veel restaurants profiteren van speciale acties. Iedereen kan meedoen aan een activiteit in de buurt of zelf iets organiseren. Van heerlijke kaas proeven in het Friese Joure tot het zoeken van de gouden aardappel in Brabant. Begin dit weekend vast aan de smakelijke week!

Week van de Smaak 2012.
Van 29 september tot en met 7 oktober 2012.
Toegang: prijzen variëren per activiteit.

KalenderKinderenWeekendje weg

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 27 september 2012 - 420