1

Op slippers door Brazilië

Tropenmuseum presenteert MixMax

Reis door tijd en cultuur in het Tropenmuseum Nieuws door

archief oud artikel 7 oktober 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het warme, exotische Brazilië omarmt iedere bezoeker van het Tropenmuseum Junior. De hele familie, van klein tot groot, pakt een paar slippers aan en loopt over wiebelende planten de tentoonstelling MixMax in. Deze nieuwe familietentoonstelling opent dit weekend feestelijk met muziek- en dansworkshops

Een nieuw land. Een andere cultuur. En weer een leerzame, actieve tentoonstelling. Dit weekend opent het Tropenmuseum Junior de deuren naar het swingende Brazilië met MixMax Brasil. Voor de hele familie liggen slippers klaar, dus de reis kan beginnen! De tentoonstelling MixMax Brasil zet voet in een Braziliaanse kunstenaarswijk, waar het leven bruist. Samen met Braziliaanse museummedewerkers ontdekken de kinderen deze nieuwe wereld. Ze maken muziek, dansen en maken van oude dingen iets nieuws. Een feestje wat in het openingsweekend spetterend van start gaat. Om op de smaak te komen staan er in restaurant Ekeko smakelijke Braziliaanse hapjes klaar. En dan is het tijd om die heupen los te maken, want er staat een Brazilian Dance Party op het punt om los te breken. Liever zelf de muziek maken? Ga dan los tijdens een workshop percussie.

Tropenmuseum Junior

Het Tropenmuseum Junior staat bekend om de interactieve tentoonstellingen, speciaal voor kinderen van zes tot dertien jaar. Spelenderwijs maken de kids kennis met andere culturen en steken heel wat op. MixMax Brasil biedt verschillende programma's: voor kinderen, scholen en families. Iedereen ervaart Brazilië weer anders. Zelfs een verjaardagsfeestje vieren in Brazilië is mogelijk! Dat wordt natuurlijk een heel spetterend feestje, want in de kleurige kunstenaarswijk leer je de Frevo dansen. Een dans die hoort bij carnaval en met parapluutjes in de hand gedanst wordt. Wie krijgt deze feestdans onder de knie? Vergeet niet te komen mixen in de Mixfabriek, want in deze tentoonstelling geldt: "Nix is wat het lijkt, mix is wat het is."

KinderenNaar een museumGezinsuitjes

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 7 oktober 2012 - 410