Kijk op deze site om alles te weten te komen over de jaarlijkse groen- en woonmanifestatie.   Redactioneel door

archief oud artikel 10 juni 2005 Haarzuilens, Utrecht Voor de tweede keer is Park en Tuinen Kasteel de Haar in Haarzuilens gekozen als locatie voor het landelijke groenevenement Fleurig. In tegenstelling tot voorgaande jaren vindt Fleurig in 2005 niet meer plaats gedurende de zomervakantie, maar in de periode kort daarvoor, 17 tot en met 26 juni. Naar verwachting zullen ongeveer 70.000 tuinliefhebbers de manifestatie in 2005 bezoeken. Vooral de indeling van het expositieterrein is geheel veranderd.

De vernieuwde opzet is compact en de verschillende themapaviljoens staan op percelen die direct gelegen zijn rondom Kasteel De Haar. Ook wordt een niet eerder benut stuk cultureel historisch erfgoed geïntegreerd in het expositieterrein; het volledig gerenoveerde Stallenplein. Een lange renovatie is afgerond en het Stallenplein is tot in de detail teruggebracht in de authentieke staat. Vanuit de diverse stallen, het Koetshuis, de Smederij, de Oude Toren en de Rijtuigen stalplaats exposeren ruim veertig bedrijven hun (antieke) woon- & tuindecoraties in dit nieuwe themagebied. In totaal nemen ruim 200 bedrijven deel aan de manifestatie.

Tuinenpaviljoen

Het voormalige manegeterrein van Baron Van Zuylen, wordt tijdens Fleurig 2005 in gebruik genomen als locatie voor het tuinenpaviljoen. Dit gebied is omgeven door bomen en vormt een passende ambiance voor de diverse hoveniers bij het aanleggen van hun modeltuinen. De pagodetenten komen in de diverse gebieden te staan die zijn gelegen rondom kasteel De Haar. In de overdekte woon- en interieurpaviljoens mogen nog uitsluitend passende bedrijven deelnemen en ook de omvang hiervan is teruggebracht tot twee paviljoens van elk 800 m2.

OPENINGSTIJDEN
Fleurig 2005; Park en Tuinen Kasteel de Haar, Haarzuilens (Utrecht), 17 t/m 26 juni, dagelijks geopend van 10.00 – 19.00 uur. Toegangsprijzen; volwassenen € 13,50, kinderen tot 12 jaar gratis, parkeren € 5,00.

De imposante binnenplaats, gelegen tussen het Chatelet en de Duiventoren, wordt door middel van zitplaatsen en een verhoogd podium geheel ingericht als centraal activiteitenplein. Dagelijks op vaste tijden vindt hier een programma plaats voor de tuin- en plantenliefhebbers. Bloembinders demonstreren hier tussen 11.00 – 15.00 uur de laatste technieken op het gebied van bloemschikken en tussen 15.00 – 16.00 uur informeren Wander van Laar en Wim Oudshoorn de bezoekers over het vakgebied ‘tuinontwerpen’. Tussen 16.00 – 18.00 uur is dé tuinman van Nederland Rob Verlinden dagelijks op Fleurig aanwezig en verzorgt een interactief ‘groenspreekuur’, de bezoekers kunnen dan met al hun vragen terecht bij de tuinman. De bezoekers van Fleurig kunnen zelf ook actief deelnemen aan activiteiten. De mogelijkheid bestaat om in het Stallenplein deel te nemen aan twee workshops op het gebied van mozaïek en wilgentenen. Voor deelname aan deze workshops hoeft vooraf niet te worden gereserveerd, maar kan men ter plaatse inschrijven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-06-10 17:13:08 - 2442