Zwevende auto's en lekkere broodsapjes

Beeld en Geluid experience |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kinderen kijken in de toekomst in het Klokhuis TijdLab

2 november 2012 Wetenschap Geen mens kan in de toekomst kijken, dus wat er komen gaat blijft altijd een verrassing. Of toch niet? In het spiksplinternieuwe Klokhuis TijdLab doen kinderen een stap vooruit en nemen een voorproefje op de toekomst. Wat eet je en waar woon je? De presentatoren van het Klokhuis nemen je mee!

"Ik slaap in een vliegend luchtbed."

In het Beeld en Geluid instituut in Hilversum is van alles te zien en te beleven. Alles draait hier om televisie en radio en wat er aan alle programma's van vandaag vooraf ging. In de vele paviljoens wachten steeds nieuwe spelletjes, uitdagingen en video's. Samen met een groep kinderen van 8 tot en met 12 jaar werkte de Beeld en Geluid experience in Hilversum aan een nieuw paviljoen. Speciaal voor kinderen! En sinds 1 november mag iedereen komen kijken in het gloednieuwe Klokhuis TijdLab. Een spannende plek waar iedereen vooruit reist naar de toekomst. Want nog leuker dan terug kijken naar de dingen van vroeger, is dromen over later! Kinderen komen in het TijdLab de bekende presentatoren en drama-acteurs van Het Klokhuis tegen. Zij nemen iedereen bij hand en helpen je om de opdrachten uit te voeren. Wat eet je later? En waar woon je? Wie dat wil weten brengt snel een bezoekje aan het TijdLab!

De kinderen van het Klokhuis Kinderpanel gaven vast een paar antwoorden...

Ik slaap in een vliegend luchtbed. Nu ga je misschien op je fiets naar school, hoe ga je in de toekomst naar school? Een automatisch stepje met een tom tom, je kunt dan school in programmeren en dan brengt het stepje je automatisch. Nu eet je brood tussen de middag, wat zou het brood van de toekomst zijn? Een broodsapje.

Beeld en Geluid experience

De Beeld en Geluid experience zit barstensvol, jawel, beeld en geluid. Maar liefst 90.000 uur video, 10.000 uur film, 90.000 uur audio en 800.000 foto's liggen in dit enorme archief opgeslagen. En daar duiken iedere dag enthousiaste bezoekers in! In de verschillende paviljoens ga je actief aan de slag, bijvoorbeeld als nieuwslezer of als ster in een videoclip. Ieder paviljoen herbergt nieuwe verrassingen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-01 15:45:17 - 443