Dagje uit dit weekend

De leukste uitjes en evenementen voor dit weekend!

Wat te doen? Redactioneel door

archief oud artikel 5 november 2012 Toerisme De donkere maanden zijn aangebroken en aan het einde van de middag gaan de schemerlampjes al aan. Een heerlijke tijd om weg te kruipen bij een film, te shoppen voor kerst en te genieten van sprookjes. Neem dit weekend de tijd om van de grauwe dagen een klein feestje voor jezelf te maken!

North Sea Film Festival

Een onbekende, mysterieuze wereld opent zich tijdens het North Sea Film Festival. Liefhebbers van haaien, oude wrakken en spannende expedities duiken dit weekend onder in Filmhuis LantarenVenster in Rotterdam. Drie dagen lang draaien hier zestig films over de wereld onder water. Kijk mee en geniet van Hot Tuna, de nieuwste productie van Rick Rosenthal, ingesproken door sir David Attenborough. Of van Salmon Forest, van Ralf en Andrea Kiefner, over de migratie van de wilde zalm in Alaska. In de Rotterdamse haven ligt marineschip de Hydra afgemeerd om bezoekers van het NSFF te ontvangen. Een interessant uitje, want hier kun je op de foto bij een wrak of aan de slag met een doe-aquarium.

North Sea Film Festival
Van 9 tot en met 11 november 2012.
Toegang: € 9,- per filmblok.

Nieuwe Kleren van de Keizer

Het Sprookjesbos kreeg er afgelopen een nieuwe bewoner bij en dat had nog wat voeten in de aarde. Want dit is niet zomaar een bewoner, maar een echte keizer. Deze bijzonder ijdele keizer komt uit het sprookje van Hans Christian Andersen. Het belangrijkste in zijn leven is zijn garderobe en overal vandaan laat hij kleermakers komen om de mooiste kleren te maken. Maar dan komen er twee kleermakers, die van de keizer's ijdelheid misbruik maken. Het verhaal eindigt met een beschamende vertoning van de keizer in zijn blote billen! Verwelkom dit weekend De Nieuwe Kleren van de Keizer in de Efteling.

De Efteling
Toegang: € 32,- voor kinderen en volwassenen.

GLOW Eindhoven

Het centrum van Eindhoven is een hele week het stralende middelpunt van de Brabantse stad. Lichtkunstenaars zetten met hun kunstwerken de stad letterlijk in de schijnwerpers tijdens GLOW 2012. De mooiste plekjes lichten op in het duister en laten steeds een ander beeld zien. Het thema van het lichtfestival is Façades & faces en belooft de bezoekers een spektakel van formaat. Zaterdag start het festival met behulp van de bezoekers, die tussen 20:12 uur en 20:18 uur tegelijkertijd met speciale LED-lampjes schijnen. Ondertussen springen er elf grote zoeklichten aan en vliegt er een helikopter over de stad, die de lichtroute uitzet. Schijn zelf ook een lichtje tijdens dit lichtspektakel!

GLOW Eindhoven
Van 10 tot en met 17 november 2012.
Toegang: Glowbrochures kosten € 2,- per stuk, een rondleiding € 7,- per persoon.

KerstCreaties

Met de donkere wintermaanden staan de feestdagen ook alweer voor de deur. Gezelligheid, kaarsjes aan en een mooi versierd huis. Op KerstCreaties kan iedereen dit weekend vast inspiratie opdoen voor kerst! De beurs staat vol kerstartikelen voor huis en tuin, woonaccessoires, feestmode en make-up én uiteenlopende Sint- en Kerstcadeaus. Snuffel lekker rond en maak er een gezellig dagje uit van met moeder, vriendin of zus. Als kers op de taart worden er ook bloemschikdemonstraties en creatieve workshops gegeven.

KerstCreaties Kerst- en Winterfair
Van 8 tot en met 11 november 2012.
Toegang: € 11,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

Kunst en Living

Kunstverzamelaars spoeden zich dit weekend naar Rotterdam. In Ahoy presenteren kunstenaars hun mooiste werken aan het publiek van Kunst en Living. Van figuratief tot abstract van schilderij tot object, van juweel tot handgemaakte shawls, allerlei kunstwerken zijn hier te zien. En behalve de kunstcollectie aanvullen is er op de beurs meer te doen. Lekker eten en drinken, advies voor het aanleggen van de tuin, interieur en wijnproeverijen. Kortom: genieten van het goede leven!

Kunst en Living in Ahoy
Van 9 tot en met 11 november 2012.
Toegang: € 12,- volwassenen en € 5,- voor kinderen.

KinderenSinterklaasGezinsuitjes

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 5 november 2012 - 730