Bouwen met Bob

Ontmoet Bob de Bouwer in Museum Nieuw Land

Museum Nieuw Land: terug-naar-de-oertijd! Nieuws door

archief oud artikel 11 november 2012 Toerisme Lelystad, Flevoland Kunnen wij dat maken? Bijna ieder kind zal het antwoord weten op deze vraag en heel hard roepen: "Nou en of!" Bob de Bouwer, bij wie deze uitspraak hoort, is onder jonge kinderen praktisch een beroemdheid. En wat is leuker dan oog in oog te staan met deze held? Vandaag bezoekt de stoere bouwvakker Bob museum Nieuw Land om handjes te schudden en handtekeningen uit te delen. Mis het niet!

Geen probleem is te groot voor Bob de Bouwer en zijn vriendjes. Een dak maken, iets schilderen of een heel gebouw slopen. Bob kan het allemaal! Maar vandaag hoeft hij helemaal niets te doen, behalve leuk lachen voor de camera. Iedereen die Museum Nieuw Land tussen 14:00 uur en 16:30 uur bezoekt krijgt de kans om een mooie foto te schieten met Bob. Na een momentje met de bouwvakker gaan de kids aan de slag met een leuke kleurplaat van Bob of Wendy.

Watertheater

Dat Bob de Bouwer juist naar Museum Nieuw Land komt is geen wonder. Hier valt namelijk veel te leren over de grootste polder van Europa: Flevoland. In het Watertheater gaan bezoekers aan de slag alsingenieur, landinrichter, boer of waterbouwergaat en ontdekken zo hoe een polder werkt. Vergeet niet om even terug te gaan in de tijd en te bekijken hoe Flevoland er vroeger uitzag. Dan ontmoet je de Swifterbantmensen! Zesduizend jaar geleden leefden er ook al mensen in Flevoland. Deze Swifterbantmensen leefden van jacht, visserij en het verzamelen van voedsel. OER! vertelt je hoe ze woonden, wat ze aten en nog veel meer!



KinderenNaar een museumKalender

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-09 09:37:09 - 359