Sinterklaas op de buis

Eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal

Intochten Sinterklaas Nieuws door

archief oud artikel 12 november 2012 Cultuur Roermond, Limburg Nog een paar nachtjes slapen en dan is Sinterklaas weer in het land. Om nu al in de stemming te komen van decemberfeest, begint dit jaar het Sinterklaasjournaal een paar dagen eerder. Vanavond al is de goedheiligman op de buis te zien.

weg met de kids Sinterklaassinterklaas uitjes familiedag


Vanavond is om 18:45 uur op Nederland 3 het eerste Sinterklaasjournaal te zien. Zoals elk jaar is Dieuwertje Blok het vaste gezicht van de serie, maar wat gaat er dit jaar allemaal voor spannends gebeuren? Vaart de boot nog wel, kan Sinterklaas zijn staf vinden, en is het inpakpapier niet op? Elk jaar gaat het maar net goed met Sinterklaas en zijn pieten en komen ze maar net op tijd aan in Nederland. Zet de popcorn maar alvast klaar voor het Spaanse avontuur!

Roermond

De landelijke intocht vindt dit jaar plaats op 17 november 2012 in Roermond. Via de Maas vaart de goedheilgman de Roer op en gaat aan wal aan de zijde van de Vismarkt. Met zijn paard en zijn pieten vertrekt hij dan voor een tochtje door de stad om zoveel mogelijk kindjes te kunnen zien. Die route kun je later ook zelf nog een keertje lopen met een gids van de VVV. Op verschillende plekken in de stad kun je genieten van leuke optredens, van onder andere Ernst en Bobbie, Ralph Mackenbach en Djumbo.

Vind alle intochten van Sinterklaas op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 12 november 2012 - 4732