Veilig schaatsen

Het kan vriezen, het kan dooien

Schaatsen Nieuws door

archief oud artikel 14 januari 2013 Natuur Dit weekend heeft het voor het eest sinds tijden weer eens goed gevroren. Vanaf vrijdag kwamen de temperaturen onder de nul graden Clsius, dus dat betekent dat het schaatsseizoen dichterbij komt. Nu is schaatsen op natuurijs nog even te gevaarlijk, dus daarom deze schaatsbanen waar het altijd vriest. Trek de ijzers maar uit het vet!

Schaatsen voor het Kurhaus

Voor het Kurhaus Hotel ligt een schaatsbaan van 550 vierkante meter groot. Hier kan iedereen elke dag van de week van 's ochtends tot 's avonds een rondje schaatsen. Last van stijve knieën? Geniet dan op één van de verwarmde terrassen van een glas glühwein of warme chocolademelk met slagroom.

Schaatsen bij het Amsterdam Museum

Op de binnenplaats van het Amsterdam Museum een maand lang elke dag gratis schaatsen. In het museum hangen veel schilderijen van Hendrick Avercamp. Hij schilderde veel winterse taferelen. Tijdens het schaatsen rondom het zeventiende eeuwse weeshuis waant iedereen zich voor even in een schilderij van Avercamp!

Schaatsen in een openluchttheater

In het openluchttheater van Ede ligt in december en januari een prachtige ijsbaan van 600 vierkante meter groot. Je kunt je eigen schaatsen meenemen, maar je kunt ook schaatsen huren. Naast pirouttes maken en warme chocolademelk drinken, kun je hier ook disco schaatsen en meedoen met een curlingwedstrijd.

Alle schaatsbanenWinterse uitjesWat is er te doen?

Waan je in een schilderij van Avercamp
Vind de toppers onder de schaatsbanen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-01-09 11:11:08 - 363