Vier de voorjaarsvakantie!

Wat te doen in de voorjaarsvakantie?

Voorjaarsvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 24 januari 2013 Cultuur Het is voorjaarsvakantie! Hét moment om leuke dingen te doen! DagjeWeg.NL heeft een paar leuke tips voor het hele gezin. Ontdek hoe het is voor een blinde om carnaval te vieren in het muZIEum, ga wadlopen, of verkleed je als jonkvrouw en ga gratis naar het Muiderslot. Fijne voorjaarsvakantie!

Wadlopen in Leeuwarden

In de voorjaarsvakantie heet de Friese hoofdstad niet Leeuwarden, maar LeeuWadden. Het Natuurmuseum Fryslân staat twee weken lang in het teken van het werelderfgoed van de Waddenzee. Vanaf het museum worden leuke wadloopexcursies georganiseerd naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Trek daar goede laarzen en aan en ga het wad op. Graven naar krabbetjes en schelpen, proefjes en spelletjes doen en dat alles met je laarzen in de modder. Als je samen met je opa of oma komt naar het museum, mag je gratis naar binnen bij het museum.

16 februari tot en met 3 maart 2013.
Toegangsprijzen: 7,- euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.

Carnavallen zoals een blinde

Hoe zou een blinde carnaval vieren? Dat ontdek je deze voorjaarsvakantie in het muZIEum. De donkerbeleving van het museum staat drie weken helemaal in het teken van carnaval. Je loopt onder begeleiding van een blinde gids en taststok een route in de absolute duisternis. Met de carnavalssfeer worden je zintuigen nog meer geprikkeld.

9 februari tot en met 4 maart 2013.
Toegangsprijzen: 15,- euro voor volwassenen en 10,- euro voor kinderen.

Carnavallen in de tropen

In het Tropenmuseum is het deze voorjaarsvakantie één groot feest. Kinderen dansen de frevo, maken muziek of maken carnavalsattributen van gerecyclede materialen. Daarna is het tijd voor een Braziliaans carnavalsfeestje op het centrale plein. Medewerkers zijn verkleed in carnavalskostuum en bezoekers mogen ook in hun feestkleding komen. Dus grijp je kans en doe eens lekker gek!

9 februari tot en met 1 maart 2013.
Toegangsprijzen: 12,- euro euro voor volwassenen en 8,- euro voor kinderen.

Gratis naar het Muiderslot

Plunder de verkleedkist en verkleed je als ridder of als jonkvrouw. Alle kinderen tot en met 11 jaar, mogen in deze outfit gratis naar het Muiderslot. Met een speurtocht en een stickerboekje ontdek je hoe het was om een kind te zijn op een kasteel. En natuurlijk laat je daarbij je fantasie de vrije loop! De actie loopt van 18 februari tot en met 3 maart 2013 en geldt alleen onder begeleiding van een betalende volwassene.

16 februari tot en met 3 maart 2013.
Toegangsprijzen: 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor niet verklede kinderen.


KinderenVoorjaarsvakantieWinter

Vind nog veel meer leuke tips voor de voorjaarsvakantie op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 24 januari 2013 - 1632