Word statisch in NEMO

Gave theatershows en workshops

Voorjaarsvakantie in Nemo Nieuws door

archief oud artikel 26 februari 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Maak een reis door de ruimte, zet je haren rechtovereind met statische elektriciteit of maak je eigen vuurtje. In de voorjaarsvakantie staat science center NEMO op zijn kop met allemaal gave theatershows!

Met je entreekaartje voor science center NEMO kun je natuurlijk een kijkje nemen op één van de vijf verdiepingen, maar je kunt ook een gave theatershow bezoeken! Elke dag zijn er weer andere shows. Erg leuk is de show Ruimteschip Aarde. Door een klein venster in een enorme wereldbol ontdek je alles over onze planeet. De show Vrolijke Vonken is juist weer heel erg grappig. Wat doet je haar bijvoorbeeld als het statisch wordt? En kun je statische elektriciteit doorgeven?

Workshops

Elke dag in de voorjaarsvakantie kun je je opgeven voor één van de workshops. Maak bijvoorbeeld je eigen energiedrankje met heel veel suiker. Of ga aan de slag met je brein en ontdek dat je hersens altijd bezig zijn met kraken van codes. Ook erg leuk is het bouwen van je eigen zeilboot. Wanneer vaart die het beste?

Na je bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, waarom je zoveel op je ouders lijkt, hoe je water zuivert, wat er gebeurt als je zoent, hoe bliksem en satellieten werken en nog veel meer.

Wat doet je haar als het statisch wordt?

Alle musea in Nederland

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 26 februari 2013 - 185