Dagje uit dit weekend

Holland Food & Flowers Festival 2013 |  
Redactioneel door

De boer op, Dikkertje Dap en het Holland Food & Flowers Festival

28 februari 2013 Toerisme De winter kwakkelt nog wel even door, maar daar denken we dit weekend niet aan. Met de Weekend Top 5 dans, eet en droom je de kou ver weg. Kinderen swingen tijdens een kinderpopconcert met klassiekers als Dikkertje Dap in het Kinderboekenmuseum en voor gezonde snack ren je naar het Holland Food & Flowers Festival. Fijn weekend!

Paarse bloemkool proeven?

Noord-Holland zit barstensvol smaken! En die mag iedereen komen proeven op het Holland Food & Flowers Festival. Hier presenteert de agrarische sector zich met de mooiste bloemen, verse groente en fruit en kruiden. Ieder halfuur laten koks met een kookdemonstratie zien hoe ze van deze streekproducten de lekkerste gerechten maken. En tijdens de proeverijen kun je gerust een hapje mee eten! Om meer te leren over het verbouwen van wortels ga je onder de grond in het Wortelbos. En de kinderen vermaken zich met de lammetjes en de konijntjes in de Knuffelcorner.

Holland Food & Flowers Festival.
Van 24 februari tot en met 3 maart 2013.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en gratis voor kinderen. Jongeren betalen € 6,- entree.

Dag Giraf!

Het Kinderboekenmuseum swingt deze voorjaarsvakantie de pan uit met de leukste kinderliedjes. Dit weekend komt VOF de Kunst een echt kinderconcert geven met de leukste liedjes van Annie M.G. Schmidt. Dat wordt lekker meezingen met de klassiekers Beertje Pippeloentje, De Wim Wam Reus, Dikkertje Dap en Ik ben lekker stout. De Nederlandse popgroep geeft alle nummers een nieuw geluid, bekend van de cd Dikkertje Dap die ze in 1990 lanceerden. Behalve luisteren naar deze leuke liedjes kunnen de kinderen op zoek naar de Inktvraat samen met bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje of de tentoonstelling van Kikker en zijn vriendjes bekijken.

Kinderconcert Dag Giraf! in het Kinderboekenmuseum.
Zondag 3 maart om 14:00 uur.
Toegang: € 6,- voor kinderen € 8,50 voor volwassenen.

Mooiste vis van de zee

In het Omniversum maken kinderen deze voorjaarsvakantie kennis met de Mooiste vis van de zee. Dit visje uit het boek van Marcus Pfister heeft prachtige schubben en ziet er werkelijk schitterend uit. Maar, hij is heel ijdel en heeft daardoor geen vrienden. Als hij ontdekt hoe het is om vrienden te hebben, merkt hij dat dit eigenlijk veel belangrijker is. Dit weekend knutselen kinderen iedere ochtend hun eigen ballonvis, terwijl ze luisteren naar dit boeiende verhaal. En in het Omniversum draait de grootbeeldfilm The Living Sea. Op het 840 m² grote scherm zwemmen levensgrote bultruggen voorbij en dansen duizenden gouden kwallen door het water!

Mooiste vis van de zee in het Omniversum.
2 & 3 maart 2013.
Toegang: € 10,50 voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen. Deelname aan de activiteiten is gratis.

Filmfestival Assen

De Nieuwe Kolk, theater en bioscoop in Assen, staat dit weekend in het teken van een aantal bijzondere films. Het Filmfestival Assen toont dit weekend films, allemaal gemaakt door vrouwelijke regisseurs. Het is al de 33e editie van dit kleinschalige festival en ook deze keer staan er boeiende films op het programma. Zoals de winnaar van de LUX filmprijs Io sono Li, wat de openingsfilm van het festival is. Deze film heeft immigratie als thema en verhaalt over de Chinese Shun Li, die in een Italiaans stadje in contact komt met de Slavische visser Bepi. Deze en andere films staan op het programma in Assen.

Filmfestival Assen
2 & 3 maart 2013.

Toegang: € 7,50 per voorstelling.

Kalfjes kijken

Rondom het Gelderse Loenen lopen bijzondere koeien rond, met een prachtige brandrode kleur! Deze dieren wonen op de biologische zorgboerderij De Groote Modderkolk. Iedereen mag hier zo het erf op lopen en kijken bij de kalfjes die deze maand geboren zijn. In de boerderijwinkel zijn allerlei verse producten te koop en in de theeschenkerij is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee en iets lekkers. Fijn, een dagje op het platteland!

Op bezoek bij biologische zorgboerderij De Groote Modderkolk.
Het hele jaar open.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-02-25 12:36:28 - 685