1

Bouw zelf een kunstwerk

Nieuw museum BRICKS ART ligt vol met gekleurde bouwstenen

BRICKSART Nieuws door

archief oud artikel 29 maart 2013 Toerisme Nieuweschans, Groningen Duizenden kilo's, in twaalf verschillende soorten en in 27 verschillende kleuren. Het nieuwe museum in Bad Nieuweschans ligt vol met bouwstenen. BRICKSART geeft iedere bezoeker de kans om met deze stenen de mooiste creaties te maken. En om die van de echte kunstenaars te bewonderen!

Helemaal uit China kwamen de bouwstenen naar het Groningse plaatsje Bad Nieuweschans. In het nieuwe museum BRICKSART liggen ze nu klaar voor gebruik. Bezoekers mogen namelijk vanaf vandaag aan de slag met hun eigen kunstwerken. Kinderen gaan hun gang op het grote speelplein, waar natuurlijk ook voldoende blokken liggen. En volwassenen? Die beginnen met bouwen aan design projecten op hun eigen tafels. Voor inspiratie kijken ze gewoon om zich heen, waar in vitrines bouwwerken staan van echte kunstenaars. En wie geen zin heeft om te bouwen, die ploft neer bij de grote leestafel of maakt gebruik van gratis internet.

BRICKSART

BRICKSART heeft een prachtige locatie gevonden in het kleine dorp Bad Nieuweschans. Het museum is te vinden in de oude Remise, een rijksmonument. Vroeger werden hier treinen onderhouden, nu zit er ook een restaurant. Dit restaurant werkt samen met BRICKSART, dus er is tussen het bouwen door tijd voor een lekker hapje of drankje. De oude Remise ligt op loopafstand van het station van Bad Nieuweschans en vijf minuten verwijderd van bronnenbad Fontana.

Bad Nieuweschans

Het Groningse plaatsje Bad Nieuweschans ligt op de grens met Duitsland en is bijzonder door de vele historische gebouwen. Het dorp is sinds 1974 dan ook een beschermd dorpsgezicht en zeker de moeite waard om eens door heen te wandelen.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:23:25 · Gepubliceerd: 29 maart 2013 - 361