Beklim de Domtoren met Willem!

Speciale kinderrondleiding met Willem de Torenwachter

Beklim de Domtoren! Nieuws door

archief oud artikel 6 april 2013 Cultuur Utrecht, Utrecht Kinderen staan dit weekend in de spotlights op de Domtoren! Voor de kleintjes tussen vier en tien jaar is er een speciale kinderrondleiding. Ga mee de toren in met Willem de Torenwachter en ontdek waar deze trouwe bewaarde woonde!

De Domtoren organiseert dit weekend een leuke rondleiding, speciaal voor kinderen: Willem de Torenwachter. Willem was eeuwenlang de trouwe bewaarder van de toren. Nu mogen kinderen met hem mee de toren in, om te ontdekken hoe bijzonder deze toren is en waar hij woonde. Het klimmen wordt uiteindelijk beloond met een uitzicht vanaf de toren, op een hoogte van maar liefst 95 meter!

Kinderen kunnen de Domtoren beklimmen op zaterdag 6 april en zondag 7 april 2013, van 12:45 uur tot 14:00 uur. Volwassenen betalen 9,- euro en kinderen 6,50 euro.

Hoogste toren van Nederland

De 112 meter hoge en meer dan 600 jaar oude Domtoren is dé blikvanger van de stad Utrecht. En de hoogste middeleeuwse toren van Nederland! Ook volwassenen kunnen de toren beklimmen. Je bezoekt verschillende ruimtes in het indrukwekkende bouwwerk, terwijl de gids vertelt over de geschiedenis van de toren. Halverwege is er tijd om de prachtige monumentale klokken te bekijken, met een totaal gewicht van maar liefst 32.000 kilo.

Geniet van een prachtig uitzicht op 95 meter hoogte!
De redactie van DagjeWeg.NL nam de proef op de som en klom 465 treden naar boven. Lees de reportage: Bloed, zweet, tranen, maar een geweldig uitzicht!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 6 april 2013 - 229