Dagje uit dit weekend

Wat te doen vandaag? | Redactioneel door Grytsje Anna Pietersma

Wat te doen op zaterdag en zondag?

18 april 2013 Toerisme De koeien hebben er al zin in: weekend! Op verschillende plaatsen in Nederland verlaten zij dit weekend de warme stal voor de frisse buitenlucht. En dat levert hilarische beelden op! Kom kijken bij deze koeiendans of vul de vrije dagen met de andere tips uit de DagjeWeg.NL Weekend top 5. Het verjaardagsfeestje vieren met Dikkie Dik bijvoorbeeld of het Bloemencorso van de Bollenstreek bewonderen.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Prachtige praalwagens rijden dit weekend in volle glorie door de Bollenstreek. Het beroemdste corso van Nederland rijdt op zaterdag de 40 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem. Zoek een plekje langs de kant en zie hoe de wagens één voor één langs rijden, rijk versierd met verschillende soorten bloemen. Het thema is dit jaar Bon Appetit, dus toeschouwers kunnen rekenen op hele smakelijke voorstellingen. In Haarlem, waar de stoet om 21:00 uur 's avonds aankomt, zijn rijdende kunstwerken nog tot zondag 21 april 17:00 uur te bewonderen.

Bloemencorso van de Bollenstreek
Van 17 april tot en met 21 april 2013.
Toegang: gratis.

Dikkie Dik op bezoek in Ouwehands Dierenpark

De bekende rode kater, Dikkie Dik, is niet meer zo jong als hij eruit ziet. Hij wordt dit weekend al 35 jaar! En hij viert zijn verjaardagsfeestje zaterdag en zondag in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Iedereen is uitgenodigd! Omdat Dikkie Dik jarig is krijgt iedereen € 2,50 korting op de toegangsprijs en bovendien zijn er allerlei leuke activiteiten. Zo is er een doorlopende theatershow en een markt met Dikkie Dik-spulletjes. En natuurlijk is Dikkie Dik zelf ook van de partij!

Dikkie Dik Dagen in Ouwehands Dierenpark Rhenen
20 & 21 april 2013.
Toegang: € 16,75 voor volwassenen en € 13,25.

Stel je vraag in Naturalis

Nieuwsgierige kinderen krijgen zondag 21 april antwoord op al hun brandende vragen over de natuur in Museum Naturalis. Kijkers van het Klokhuis konden in de afgelopen weken hun vragen insturen voor de Klokhuis Vragendag in het Leidse museum. Deskundigen van Naturalis geven op deze dag antwoord op vragen als "Hoe zitten sinaasappelstukjes aan elkaar vast?" Elke jonge bezoeker die spontaan met een vraag komt kan deze stellen bij de Vraag-maar-raak-balie tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Ook de presentatoren van Klokhuis zijn in Naturalis om de Klokhuis quiz te presenteren en handtekeningen uit te delen.

Klokhuis Vragendag in Museum Naturalis
Zondag 21 april.
Toegang: € 11,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen.

Koeien dansen in de wei

Ook voor de koeien duurde de winter veel te lang. Ze stonden maar te wachten in hun donkere stal, totdat het gras weer was aangegroeid. Maar dit weekend is het voor een heleboel koeien weer zover: ze mogen naar buiten! En dat doen ze doorgaans met hilarische bokkensprongen en veel gestoei. Op boerderij de Groene Griffioen is iedereen welkom om te komen kijken naar dit spektakel. En daarbij zijn er ook lieve kalfjes en kippen op de boerderij. Voor melk, kaas en vlees van eigen erf is de boerderijwinkel, net als elke vrijdagmiddag en zaterdag, open.

Koeiendans op de Groene Griffioen.
Zaterdag 20 april om 10:30 uur.
Toegang: gratis.

Het huis waar alles mag!

Thuis mag je vast niet op de bedden springen of met zeepbellen gooien! Maar in het nieuwe speelhuis van het Rotterdamse Plaswijckpark mag alles. Het Huis in de Heuvel is een grote binnenspeeltuin van 1.600 m². Dit knusse huis is van Opa en Oma van der Plas en die knijpen graag een oogje toe. Kinderen mogen hier ongestoord spelen, in de badkamer of de slaapkamer, of waar dan ook. Elkaar bekogelen met zeepbellen, springen op de trampolines en door geheime tunnels kruipen: het is een waar avontuur!

Het Huis in de Heuvel in het Plaswijckpark
Het Plaswijckpark is in het weekend open van 9:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 11,- voor volwassenen en kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-15 15:48:19 - 890