1

Zeg het met bloemen in de Bollenstreek

Praalwagens vol tulpen, narcissen en hyacinten

Bloemencorso van de Bollenstreek Nieuws door

archief oud artikel 17 april 2013 Cultuur Noordwijk, Zuid-Holland Langzaam begint het groen te overwinnen en komt de lente eraan. Wie al meer van de lente wil proeven, moet naar de Bollenstreek. Zeeën van bloemen verspreiden een heerlijke geur als de praalwagens van het beroemde Bloemencorso passeren. Nu al kun je zien hoe de praalwagens hun kleur krijgen in de opbouwhal. Geniet van dit kleurrijke spektakel!

Het hele weekend lang stralen de hyacinten, tulpen en narcissen op hun allermooist voor het Bloemencorso van de Bollenstreek. Dit jaar rijden de fleurige praalwagens voor de 66e keer hun 40 kilometer lange route van Noordwijk naar Haarlem. Een prachtige spektakel, wat ieder jaar miljoenen internationale bezoekers weet te trekken. Zaterdag 20 april vertrekt de bonte stoet om 9:30 uur vanaf de boulevard in Noordwijk. Om ongeveer 21:00 uur komen de wagens dan de Haarlemse binnenstad in. Hier zijn de wagens nog tot zondag 21 april 17:00 uur te bewonderen.

Taarten bakken

Nu al kun je de prachtige wagens bewonderen in de Klinkenberghal in Sassenheim. Daar zijn alle chauffeurs van de kunstwerken nu druk bezig om de corsowagens te bekleden met hyacinten, tulpen en narcissen. Het thema van dit jaar is Bon Appétit. Van taarten bakken tot streekproducten, overal zie je lekkernijen terug.

Het thema van dit jaar is Bon Appétit
Dit weekend geen tijd om de praalwagens te bekijken? In de Keukenhof stikt het van de prachtige bloemen!

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:22:53 · Gepubliceerd: 17 april 2013 - 327