1

Gluren bij de troon in de Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk in vol ornaat twee dagen open voor publiek

Nieuwe Kerk Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 1 mei 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De plek waar onze nieuwe koning Willem-Alexander de eed aflegde, waar hij en zijn koningin op de troon zaten: je kunt het allemaal zelf bekijken. Na de plechtige troonswisseling is De Nieuwe Kerk twee dagen lang open voor publiek. Compleet met duizenden bloemen!

Op woensdag, een dag na de inhuldiging, gaat De Nieuwe Kerk om 14:00 uur open voor publiek. Alle nieuwsgierige ogen, die de deuren eerder zagen sluiten, mogen zich nu ook in de koninklijke sferen begeven. Het speciaal voor de inhuldiging versierde interieur blijft nog twee dagen intact voor de belangstellenden. 's Avonds blijft de kerk tot 22:00 uur open, zodat echt iedereen de kans krijgt om de pracht en praal te bewonderen. De stoelen van alle belangrijke gasten bekijken, even gluren bij de twee tronen en dwalen door de duizenden bloemen. Zo'n koninklijk moment mag wel langer dan twee dagen duren!

Inhuldiging van koning Willem-Alexander

Op het podium voor het zeventiende-eeuwse koorhek stond Willem-Alexander, toen hij zijn toespraak hield. Hij zwoer het koningschap naar eer en geweten te vervullen en hij legde de eed af. Bezoekers van De Nieuwe Kerk kunnen voor even op zijn plaats staan.

Openingstijden: 1 mei van 14:00 uur tot 22:00 uur. 2 mei van 10:00 uur tot 22:00 uur.
Entree: € 5,- voor volwassenen, € 2,50 voor jongeren en gratis voor kinderen.

Vind koninklijke uitstapjes op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 1 mei 2013 - 342