Ervaar Brazilië in eigen land

Het Tropenmuseum brengt Brazilië dichtbij

Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 2 mei 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Waar dansen ze de lambada, loopt de hele bevolking op slippers en droomt werkelijk ieder jongetje van een glorieuze voetbalcarrière? Inderdaad, Brazilië! Om dit tropische land te ontdekken, hoef je geen duur ticket te boeken, maar kun je gewoon afreizen naar onze eigen hoofdstad. In het Tropenmuseum ervaar je deze meivakantie namelijk cultuur van een Braziliaanse kunstwijk. Uiteraard wél op slippers.

Wiebelende planken, frevo's en lambada's

Een ding is zeker, stilzitten is er niet bij tijdens de tentoonstelling MixMax Brasil in het Tropenmuseum. Bezoekers lopen over wiebelende planken tussen luchtwortels van de mangrove, belanden in een Boteco (een Braziliaanse kroeg) en dansen frevo's en lambada's tot ze erbij neer vallen. Verder leer je tijdens MixMax Braziliaanse muziek maken en maak je de mooiste straatkunst van afval. De rondleiders zijn echte Brazilianen, uit de staat Pernambuco en vertellen je bijzondere verhalen uit hun thuisland. Het is de bedoeling dat je de Braziliaanse kunst tot in je tenen ervaart. Dus...schoenen uit en slippers aan!

Ervaar Brazilië tot in je tenen. Schoenen uit en slippers aan!

Praktisch

Er zijn verschillende versies van de MixMaxtentoonstelling. Zo is er een juniorprogramma voor kinderen van 6 tot 13 jaar en een speciaal familieprogramma. Brazilianen begeleiden de bezoeker tijdens de tentoonstelling, maar je kunt er ook voor kiezen om zonder gids, maar met doeboek op verkenning te gaan. De entreeprijs is €12,00 voor volwassenen en €8,00 voor kinderen tot 12 jaar. MixMax is tot 12 mei elke dag geopend. Na de meivakantie loopt de tentoonstelling gewoon door, maar alleen in de weekenden.

Er zijn nog veel meer leuke musea! Bekijk ons overzicht voor leuke tips.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-05-02 11:47:52 - 112