Dagje uit dit weekend

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Nieuws door

archief oud artikel 13 mei 2013 Toerisme De feestdagen volgen elkaar in rap tempo op en dan wil de inspiratie wel eens wegebben. Want wat gaan we nu weer voor leuks doen met dit zoveelste lange weekend? Gelukkig is er altijd de DagjeWeg.NL Weekend Top 5 om uit te kiezen! Spannende proefjes doen, het mooiste zilver aanschouwen of het schaapsscheerdersfeest in Exloo bezoeken: keuze zat.

Shell Energy Lab

In Ahoy Rotterdam knettert het dit weekend van de spanning in een enorm laboratorium. Het Shell Energy Lab is een educatief en interactief energiefestival, waar jong en oud van de ene in de andere verbazing valt. Experimenteren met robots en statische energie: iedereen gaat zelf aan de slag. Onder andere science center NEMO en Museum Boerhaave hebben leuke activiteiten in petto. Een mega-knikkerbaan bouwen bijvoorbeeld. En waag, om het spannende dagje af te sluiten, gerust een dansje op de kinetische dansvloer!

Shell Energy Lab
Van 15 tot en met 19 mei 2013.
Toegang: gratis.

Zilverdag Schoonhoven

Schoonhoven is op Pinkstermaandag het domein van zilver- en goudsmeden. Overal zijn ze aan het werk, om hun bijzondere ambacht te laten zien. Ieder jaar op de Nationale Zilverdag Schoonhoven demonstreren zij vol trots waar de stad om bekend is: het zilver! Op meer dan 160 locaties geven zilversmeden demonstraties of zijn er exposities te zien. En natuurlijk is dit prachtige blingbling ook te koop!

Nationale Zilverdag Schoonhoven.
20 mei 2013.
Toegang: gratis.

Schaapscheerdersfeest Exloo

In Drenthe zorgen de schapen dit weekend voor vertier tijdens het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest in Exloo. Net na tienen begint het evenement met een optocht van mensen in klederdracht, waarna de officiële opening. De spanning stijgt tijdens het NK Ambachtelijk schapen scheren met de handschaar en het Drents Kampioenschap Wolspinnen. Ondertussen is er van alles te zien en klinkt er overal muziek. Een gezellige dag in het gemoedelijke Drenthe!

Schaapscheerdersfeest in Exloo.
18 mei 2013.
Toegang: gratis.

Nassaudag Breda

Breda viert feest met de Nassau's! Ieder jaar viert de stad de Nassaudag, een evenement rond het rijke verleden met de Nassau's. En dat begint al om 12:00 uur met een gezonde picknick, waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven. Op de historische plaatsen, zoals het Kasteel van Breda, de Grote Kerk en Kasteel Bouvigne zijn vervolgens allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Maak een wandeling, doe mee aan een speurtocht of bekijk een interessante tentoonstelling.

Nassaudag Breda 2013.
20 mei 2013.
Toegang: het evenement is gratis toegankelijk, de stadspicknick kost € 5,-.

Nachtelijke rommelmarkt

Heb je een neus voor 'rommel' en weet je op een rommelmarkt altijd iets moois te vinden? Dan wacht er in Tilburg een nieuwe uitdaging. In de nacht van zaterdag op zondag kunnen koopjesjagers namelijk op zoek naar mooie spulletjes op de MeiMarkt. In de binnenstad heerst een gezellige drukte, waar alleen particulieren hun koopwaar mogen uitstallen. Zoek gerust de hele nacht naar dat leuke lampje of duik tussendoor even de kroeg in! Zondagochtend vanaf 8:00 uur is de binnenstad het domein van de kinderen op de Kindermert.

MeiMarkt Tilburg
Van 18 op 19 mei 2013.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 13 mei 2013 - 557

Dit past bij 'Dagje uit dit weekend'