1

Muziektheater bloeit op Holland Festival

Holland Festival Nieuws door

archief oud artikel 1 juni 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het Holland Festival brengt Amsterdam dit jaar opnieuw in vervoering met spraakmakende voorstellingen en concerten. Alle kunstvormen komen samen in één programma en maar liefst 109 voorstellingen van internationaal niveau. Tijdens deze 66e editie van het festival staat het muziektheater in de spotlights. De Italiaanse componist Luca Francesconi trapt af met de muziektheatervoorstelling Quartett.

Artistiek leider van het Holland Festival, Pierre Audi, richtte dit jaar de focus op het muziektheater. 3D-film­opera, vocaal theater en muzikale graphic novel: deze kunstvorm kent vele verschijningen. Maak kennis met het bloeiende muziektheater door Sunken Garden van Michel van der Aa met libretto van David Mitchell. In deze multimediale opera met 3D-film vertellen zij een verhaal van een softwareontwikkelaar, een glamour girl, een neurotische filmmaker en een vrouwelijke mecenas. Welke misdaad komt er aan het licht en wie is de misdadiger? Naast deze voorstelling hebben bezoekers keuze uit nog veel meer muziektheater, zoals het afsluitende When the mountain changed its clothing van Heiner Goebbels en het Vocal Theatre Carmina Slovenica.

Muziek van over de hele wereld

Algerijnse volksmuziek uit de Kashba van Algiers, Ierse Folk en een nieuwe vertolking uit Oostenrijk van de klassieke Mahlerliederen. Van over de hele wereld klinkt er muziek in de Nederlandse hoofdstad. De Schotse componist James Dillon presenteert zelfs een zes uur durend concert! Bekijk het complete programma van het Holland Festival en luister mee.

Gratis lunchconcerten bij het Rijksmuseum

De beroemde onderdoorgang van het Rijksmuseum is op de drie donderdagen van het festival het podium van studenten van het Conservatorium. Vanaf spectaculaire fietsconstructies presenteren zij een muzikaal optreden, wat voor iedereen gratis toegankelijk is!

Holland Festival 2013
Van 1 tot en met 26 juni.
Toegang: variërend van gratis tot € 130,- per persoon. (voor op een plekje op de eerste rang bij De Nederlandse Opera)

Laatst gewijzigd: 2013-05-31 14:59:22 · Gepubliceerd: 1 juni 2013 - 1336