1

Bravissimo! Zestig jaar operatraditie in Enschede

Beleef opera van heel dichtbij in de thuisstad van de Reisopera

Bravissimo! Over zestig jaar Reisopera in Enschede   Nieuws door

archief oud artikel 18 juni 2013 Cultuur Enschede, Overijssel Ontdek de veelzijdige vorm van podiumkunst die opera is. Alles komt om de hoek kijken bij een voorstelling: decors, licht, kostuums, live muziek, zang en dans. Bijna zestig jaar geschiedenis van de opera en Enschedese traditie is nu gebundeld in de tentoonstelling Bravissimo!

Heb je niets met opera? Opera is meer dan zingend theater. Opera is pure hartstocht! Dat ontdek je bij deze expositie, over de Reisopera, die sinds jaar en dag in Enschede gevestigd is. De Reisopera is drie maanden te gast in museum TwentseWelle zodat bezoekers kunnen kennismaken met de boeiende wereld van de opera van vroeger en van nu.

Het grootste reizende operagezelschap van Nederland is sinds 1955 gevestigd in Enschede. Er zijn allerhande decors, rekwisieten, kostuums en beeld- en geluidopnamen uit de megaproductie Der Ring des Nibelungen van Wagner. Dat was een voorstelling die de Reisopera de afgelopen vier jaren heeft opgevoerd.

Opera is meer dan zingend theater. Opera is pure hartstocht!

Trek zelf een kostuum aan

Je kunt nu van dichtbij meemaken hoe zo'n operabedrijf werkt. Ervaar hoe het is om rond te lopen achter de schermen van het theater, voel de spanning van 'backstage' en duik in de magische wereld van opera. Trek bijvoorbeeld zelf een kostuum aan! Het is voor de makers achter de schermen een sport om alles voor elkaar te krijgen voor één spetterende avond. Hoe worden decors gemaakt? Zijn al die attributen echt en wie zorgt ervoor dat ze goed op het podium staan? Voor kinderen is er een speurtocht, over Wagners verhaal van de Ring.

Gratis voor Tukkers

Woon je in Twente? Dan bof je, want dit jaar viert TwentseWelle haar vijfjarige bestaan en om dat te vieren mogen alle inwoners van Twente, alle gemeentes om de beurt, komen kijken naar Het Grote Verhaal en de expositie Bravissimo!. De expositie is tot eind september te zien.

Bezoekersinformatie

Bravissimo!
De tentoonstelling is te zien in TwentseWelle.
Dinsdag tot en met zondag tussen 11:00 uur en 17:00 uur.
Entree: volwassenen 7,50 euro; kinderen van zes tot achttien jaar 5,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2013-06-18 12:31:18 · Gepubliceerd: 2013-06-17 17:52:57 - 391