Bravissimo!

Bravissimo!

Het jaar 2013 begint voor de Nationale Reisopera met twee producties van de Resident Artists Programme van de Reisopera: La Bohème (link) en Il Segreto di Susanna (link). Op 1 juni gaat een OperaGala in premiere. In samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble brengt de Reisopera een avond vol muzikale feestelijkheid en vreugde. Tijdens dit feestelijke gala presenteren wij de leden van het nieuwe zangersensemble van de Reisopera, én openen wij, in samenwerking met TwentseWelle, een tentoonstelling over 55 jaar opera in Enschede.

Opera?
Dat is pure hartstocht. Het is ook de meest volledige podiumkunst die er is: decors, licht, kostuums, live-muziek, zang en dans. Een complete theaterbelevenis waar bovendien een hele wereld achter schuilgaat. De wereld van regisseurs en ontwerpers, van zangers en instrumentalisten, van decor¬bouwers en technici. Drie maanden lang is de Reisopera te gast in museum TwentseWelle en kunt u kennismaken met de boeiende wereld van de opera achter de schermen, toen en nu.

Het grootste reizende operagezelschap van Nederland is al sinds 1955 gevestigd in Enschede. Eerst als Opera Forum en vanaf 1993 als Reisopera. De afgelopen vier jaar stond de succesvolle Ringtetralogie Der Ring des Nibelungen van Wagner op het programma. Aan de hand van decors, rekwisieten, kostuums en beeld- en geluidopnamen uit deze veelgeroemde megaproductie kunt u van nabij meemaken hoe het opera- bedrijf werkt en welke traditie al bijna 60 jaar binnen de grenzen van de stad Enschede aanwezig is.

Expositie
Het is in deze expositie alsof u zelf op het achtertoneel van het theater rondloopt in een magische wereld, waarin alles anders is dan wat het vanuit de zaal lijkt. Bestudeer de kostuums eens van heel dichtbij en zie hoe de handbeschilderde decorstukken precies gemaakt zijn. Zijn al die attributen nu echt of lijkt dat maar zo? En wie maken al die spullen nu eigenlijk? Trek ook eens een operakostuum aan en maak voor eventjes deel uit van die andere wereld.

Bravissimo!

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.