1

Creatieve mode-ideeën op de catwalk

Enschedese studenten pakken uit tijdens Fashion Textile Event 2013

Fashion Textile Event 2013 Nieuws door

archief oud artikel 2 juli 2013 Cultuur Enschede, Overijssel Dol op mode? Dan kun je vandaag je hart ophalen in Enschede. Derde- en vierdejaars van het Saxion College houden in het Wilminktheater hun jaarlijkse mode event.

Op de catwalk

Een avond bomvol mode en textiel en grootse onderwerpen. Hersenspinsels vertaald in textiel, modekunst en accessoires. Op deze manier laten de studenten zien wat ze de modewereld te bieden hebben en wat hun visie is op kleding en mode. De catwalk is deze avond voor deze jonge modetalenten! Er is al een beetje bekend wat één van de topstukken is: maatpakken voor mannen die opvallen door hun pasvorm, de stof en de manier waarop ze gemaakt zijn.

Vergaap je aan de hersenspinsels die vertaald zijn in textiel en modekunst

Slimme kleding

Dit jaar zijn er niet alleen de ontwerpen van de afstudeerders en studenten te zien. Je kijkt ook je ogen uit bij de SMART Textile-ideeën van de specialisatie Product Management Textiles. Wat dat inhoudt? Er worden allerlei filmpjes vertoond waarin slimme materialen worden gepresenteerd, die reageren op veranderingen van buitenaf, zoals temperatuur, licht en elektrische spanning. Wat denk je van een jas waarop lampjes gaan branden als het donker wordt? Of een armband die verkleurt onder invloed van zon en schaduw?

De avond wordt afgesloten met een knallende afterparty in het Wilminktheater met muziek van de band The Couch.

Bezoekersinformatie

Fashion Textile Event 2013
Een mode event door Hogeschool Saxion in het Wilminktheater in Enschede.
Dinsdag 2 juli, vanaf 18:45 uur, start om 19:30 uur.
Entree: 5,00 euro per persoon.

Laatst gewijzigd: 2013-07-02 08:59:08 · Gepubliceerd: 2 juli 2013 - 231