Varen bij avondlicht

Vaartocht bij avondlicht over De Wieden |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Geniet van de avondsferen in De Wieden

3 juli 2013 Natuur Sint Jansklooster, Overijssel De Wieden beleef je 's avonds op een andere manier dan overdag. Natuurmonumenten nodigt je uit om mee te varen op een drietal avonden in juli tijdens een vaartocht bij avondlicht.

De bedrijvigheid verdwijnt en wat overblijft is rust en stilte...

Geniet van de stilte op De Wieden tijdens een drietal juli-avonden. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel omvat meren en kolkjes, uitgestrekte rietlanden, langzaam dichtgroeiende sloten en geheimzinnige moerasbossen. Samen met De Weerribben vormt het het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een heerlijk gebied om vanaf het water te ontdekken. En de avondschemering maakt het helemaal bijzonder.

Rust en stilte

Ga mee in de boot voor een tocht van twee uur. De bedrijvigheid op en rond het water neemt af en wat overblijft is rust en stilte... De boot heeft een elektromotor en vaart zo geruisloos over het water. Op die manier zijn alle vogels goed te horen en ontdek je ook allerlei water- en natuurgeluiden. Als het niet bewolkt is en de zon laat zich zien, dan draagt de ondergaande zon bij aan de bijzondere sfeer. Maar neem wel regenkleding mee, want je weet 't maar nooit met het weer!

Reserveren

Reserveren is voor deze vaartocht belangrijk, er kunnen maximaal 24 personen mee. Kunt u vanavond niet meer mee? Op maandag 15 juli is er een nog een vaartocht, de derde is dinsdag 30 juli en de laatste zomeravondtocht over De Wieden is donderdag 8 augustus. Reserveren kan telefonisch of via Bezoekerscentrum De Wieden.

Bezoekersinformatie

Vaartocht bij avondlicht over De Wieden
Woensdag 3 juli, maar ook 15 en 30 juli en 8 augustus. Vertrek om 19:00 uur.
Toegang: 16,50 euro voor volwassenen, 7,50 euro voor kinderen. Leden krijgen korting.

Laatst gewijzigd: 2013-07-01 17:31:45 · Gepubliceerd: 2013-07-01 17:18:22 - 325