Roofvogels stelen de show in Valkenburg

Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg |  
Nieuws door

Iedere zondag roofvogelshows op Kasteel Valkenburg

14 juli 2013 Toerisme Valkenburg, Limburg Wanneer de valken en buizerds over het Kasteel Valkenburg scheren, is het net alsof de tijd heeft stilgestaan. Al sinds de Middeleeuwen gebruikten jagers deze machtige vogels, ook in Valkenburg. In de zomer komt de Belgische valkenier Etienne vol trots zijn vak demonstreren.

Alle zondagen in de zomermaanden, van 14 juli tot en met 18 augustus, vliegen de vogels van Etienne boven Kasteel Valkenburg. Een indrukwekkend schouwspel, wat volledig in handen is van de getrainde valkenier. Etienne werkt met valken, buizerds en een havik. Bij de demonstraties zijn ook andere vogels aanwezig, zoals een arend. Bezoekers mogen deze machtige dieren van dichtbij bewonderen en misschien even op de handschoen vasthouden. Dit geldt niet voor alle vogels. Een bezoek aan de roofvogelshows op Kasteel Valkenburg is goed te combineren met een kijkje in het kasteel zelf.

Bezoekersinformatie

Roofvogelshows op Kasteel Valkenburg.
Iedere zondag van 14 juli tot en met 18 augustus.
Om 13:00 uur en om 16:00 uur geeft de valkenier een demonstratie.
Toegang: € 9,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Een ticket geeft toegang tot de Kasteelruïne en de Fluweelengrot.

Kasteel Valkenburg en Fluweelgrotten

Waan je in de tijd van koene ridders en mooie jonkvrouwen in Valkenburg. Hier ligt een van de oudste mergelgrotten van Zuid-Limburg en de ruïnes van een echt kasteel. Stadhouder Willem III heeft het kasteel in 1672 flink verwoest, maar enkele kamers zijn nog goed te zien. Onder het oude fort ligt een ingewikkeld gangenstelsel, de Fluweelengrot, een oude mergelafgraving. Kom en ontdek de spannende geschiedenis van deze bijzondere locatie.

Laatst gewijzigd: 2013-07-15 09:24:25 · Gepubliceerd: 2013-07-12 16:27:51 - 950