1

Puur genieten op de markt

Struin over de Pure Markt in Amsterdam

Pure Markt Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 28 juli 2013 Cultuur Culinair genieten op zijn puurst, dat kan dit weekend op de Pure Markt in Amsterdam. In Park Frankendael geniet je van lekker eten en drinken, proeverijen, duurzaam en ambachtelijk voedsel, creatieve uitspattingen, muziek en gezelligheid.

De Pure Markt is een markt zoals hij oorspronkelijk bedoeld was. Geen grote commerciële partijen, maar enthousiaste ondernemers die bezoekers graag laten kennismaken met hun zelfgemaakte of -gekweekte producten. Alle etenswaren worden verkocht door de producenten zelf. Op de Pure Markt smul je van vers fruit, zongedroogde vruchten, zelfgemaakt brood, heerlijke fudge, ambachtelijke jam en hartige taart.

Hebbedingetjes

Maar het is niet alleen eten wat de klok slaat. Op de Pure Markt verkopen ook andere creatievelingen hun waar. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte sieraden, kussentjes, tassen, hangmatten, beautyproducten en nog veel meer unieke hebbedingetjes. Ook spelen live-muzikanten de sterren van de hemel.

Park Frankendael

De Pure Markt is een reizende markt en is iedere zondag op een andere locatie te vinden. Deze zondag is (net zoals iedere laatste zondag van de maand) Park Frankendael in Amsterdam aan de beurt. Dit park beschikt over speciaal uitgeruste picknickplaatsen waar bezoekers kunnen smullen van hun net gekochte etenswaar. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen op de Pure Markt. Voor hen zijn er diverse speelplaatsen, een zweefmolen en klimtoestellen.

Praktisch

De markt is gratis te bezoeken tussen 11:00 uur en 18:00 uur. Kijk voor de data en locaties van volgende edities op de website van de Pure Markt.

De zomervakantie leent zich perfect voor een dagje Amsterdam. Ontdek de mogelijkheden van onze hoofdstad.

Laatst gewijzigd: 2013-07-23 16:43:36 · Gepubliceerd: 28 juli 2013 - 234