1

Vrouwelijke idolen en godinnen

Een verrassende zoektocht naar de vrouwelijke kant van God

Divine Surprise! Nieuws door

archief oud artikel 30 juli 2013 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Al eeuwen geleden speurden mensen naar de vrouwelijke kant van God en dat wordt nog steeds gedaan. Speur ook mee in het Bijbels Museum in Amsterdam bij de bijzondere tentoonstelling Divine Surprise!

Wat er te zien is? Beeldjes en figuren uit het oosten, van lang vervlogen tijden tot aan de tweede eeuw van onze jaartelling. Vrouwelijke idolen, godinnen... alles staat in het teken van de vrouwelijke kant van God. Elke cultuur heeft zijn eigen interpretatie van 'God' en het Bijbels Museum licht nu de klassieke feministische visie eruit. Die gaat er van uit dat God niet per se een mannelijke identiteit heeft.

Barbie

Maar zijn dit bijzondere godsbeeldjes of, zoals ook wel gedacht wordt, de 'barbies' van die tijd? In dat geval zeggen ze niets over het beeld dat de mensen destijds van God hadden.
Kom het zelf bekijken! Deze tentoonstelling nodigt uit tot gesprek en uitwisseling van gedachten. De expositie is in Nederland te zien tot en met 25 augustus. Er worden ook lunchconcerten en lezingen gehouden rondom Divine Surprise!.

Het FemArt Museum, een museum zonder muren, heeft de tentoonstelling uit Zwitserland gehaald, waar de expositie is ontwikkeld door het Bible und Orient Museum in Freiburg.

Bezoekersinformatie

Divine Surprise!
Bijbels Museum & FemArt Museum
Te zien tot en met 25 augustus 2013.
Toegang: 8,00 euro voor volwassenen; kinderen vanaf zes jaar: 4,00 euro. Let op: tot en met 25 augustus 2013 geldt er een toeslag van 2,00 euro op de Cromhouthuizen, ook voor kinderen onder de zes jaar.

Laatst gewijzigd: 2013-08-02 09:23:39 · Gepubliceerd: 30 juli 2013 - 229