1

Kunstig zand in Zandvoort

Het zand vliegt je om de oren bij het EK Zandsculpturen!

Dagje weg in Zandvoort Nieuws door

archief oud artikel 7 augustus 2013 Toerisme Zandvoort, Noord-Holland Op verschillende plekken in Zandvoort verrijzen kleine wonderen. Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen is daar namelijk in volle gang. Stap in de auto en zie hoe al die zandkorrels samen één prachtig geheel vormen!

Op verschillende plekken in Zandvoort zijn van 3 tot en met 9 augustus zandkunstenaars uit heel Europa hard aan het werk rondom het thema 'Iconen uit Europa'. Het Europees Kampioenschap Zandsculpturen belooft een waar zandspektakel. Speciaal voor het evenement is 200.000 kilo speciaal zand gestort en iedere kunstenaar verbeeldt een icoon uit zijn of haar land. Zie hoe de beelden van 3 bij 3 meter en 3,5 meter hoog verrijzen en kijk hoe de kunstenaars te werk gaan!

De zandkorrels samen vormen één prachtig geheel

't Veluws Zandsculpturenfestijn

Is Zandvoort iets te ver? Geen nood! Ook in Garderen zijn zanderige kunstwerken te bewonderen. Op het Veluws Zandsculpturenfestijn zie je typisch Hollandse voorstellingen, want het thema Ik hou van Holland staat centraal. Van over de hele wereld zijn zandkunstenaars ingevlogen om de mooiste taferelen te creëren.

Combineer het Zandsculpturen Festival Friesland met een rondvaart over het Sneekermeer. Of stroop zelf de mouwen op en ga zandsculpturen!

Laatst gewijzigd: 2013-08-12 12:07:45 · Gepubliceerd: 7 augustus 2013 - 1246