Culturele aftrap in Amsterdam

Culturele seizoen begint met de Uitmarkt in Amsterdam

Uitmarkt Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 30 augustus 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Bekende artiesten staan te trappelen om het culturele seizoen vrijdagavond knallend te beginnen. Onder andere Laura Janssen, Kraantje Pappie en Conny Janssen Danst treden op tijdens de opening van de jaarlijkse Uitmarkt in Amsterdam. Iedereen die wil weten wat het nieuwe culturele seizoen in petto heeft mag dit evenement niet overslaan!

Waar kunnen we de lange winteravonden straks mee vullen? Tijdens de Uitmarkt in Amsterdam presenteren alle culturele instellingen hun aanbod voor het komende seizoen. Klassieke concerten, meeslepende dansvoorstellingen en vermakelijk theater: iedereen mag er drie dagen lang gratis van genieten. En alvast een verlanglijstje maken voor de komende maanden. De opening start vrijdagavond om 21:15 uur tot 22:30 uur. Daarna neemt Lange Frans samen met zijn band het podium in.

Zaterdag op de Uitmarkt

Zaterdagochtend begint de Uitmarkt om 11:00 uur, om vervolgens de hele dag in een razend tempo door te denderen. Kinderen dagen zichzelf uit in theater De Krakeling met het circus. Verschillende jeugdcircussen nemen hen mee op de eenwieler of hoog de lucht in op de trapeze! Ook staan er diverse musicals en theatervoorstellingen speciaal voor de kleintjes op het programma. Liefhebbers van cabaret worden zaterdag overdag verrast met grote namen als Youp van 't Hek, Freek de Jonge en Dolf Janssen. 's Avonds sluit de Uitmarkt traditiegetrouw af met een soulconcert op het grote podium. Dit keer staat THE RE:FRESHED ORCHESTRA in de spotlights: een jonge Rotterdamse bigband.

Zondag op de Uitmarkt

De zondag op de Uitmarkt start ontspannen met een concert van de beroemde Anna Federova, die Rachmaninoff en Stravinsky ten gehore brengt. 's Middags zwepen de jongens van Pistoleros de la Paz de boel op met opzwepende ritmes en exotische melodieën. De Nederlandse/Spaanse groep toerde de afgelopen tijd rond met hun debuutalbum Tanto Calor. De Uitmarkt sluit af met Musical Sing-a-Long, waar iedereen naar hartenlust mee zingt!

Ga een dagje uit in Amsterdam! De leukste uitjes vind je op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-08-26 15:37:02 · Gepubliceerd: 2013-08-26 14:40:20 - 343