Zonnig bestaan in fantasieland

Openbare Bibliotheek Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Woensdagmiddag: pak een boek!

10 september 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Ach en wee. Leefden we eerst onder een stralend zonnetje, laten de warme temperaturen ons nu maar mooi in de steek. Maar niet getreurd! Er zijn genoeg manieren om naar een zonniger bestaan te vluchten. Pak een boek en vlieg naar een sprankelende fantasiewereld, bijvoorbeeld!

In je fantasie schijnt de zon zolang als je maar wilt

Het is de jaarlijkse Week van de Alfabetisering, waarin aandacht wordt gevraagd voor het belang van geletterdheid. Daarom pakken ze in Diemen de boeken ter hand en zijn ze massaal aan het voorlezen geslagen. Tijdens de Voorleesmarathon lezen allerlei Diemenaren voor, van burgemeester tot brandweerman en van de baas van de ijzerhandel tot de boekenhandelaar. Woensdag 11 september van 13:00 tot 17:00 uur hoor je de hele dag door de spannendste verhalen in de Diemense bibliotheek!

Wat valt er wanneer te beleven?

Peuters en kleuters
Buiten valt de regen neer en de kinderen vervelen zich voor de televisie. In de bibliotheek van Diemen is er om 15:00 uur voorlezen voor peuters en kleuters. Deelname kost € 5,- voor niet-leden.

Knutselen en voorlezen
Stimuleer de creativiteit en ga lekker knutselen in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam! Om 15:00 uur wordt er eerst een mooi verhaal voorgelezen en daarna kunnen lekker de handen uit de mouwen in het Kinderlab. Speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. Deelname kost € 5,- voor niet-leden.

Samen lezen
Oefen je leeskunsten! Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar is er samen lezen. Je gaat dan samen oefenen met voorlezen. Van 6 tot 100 jaar oud, iedereen is welkom! Deelname kost € 5,- voor niet-leden. Om 14:15 uur begint Samen lezen in bibliotheek Cinétol (Amsterdam) en om 15:00 uur in het Olympisch Kwartier (Amsterdam).

Krijg je geen genoeg van al die boeken? Bezoek het Kinderboekenmuseum in Den Haag!

Laatst gewijzigd: 2013-09-12 17:03:35 · Gepubliceerd: 2013-09-10 17:43:41 - 69