Dagje uit dit weekend

De leukste uitjes voor zaterdag en zondag

Archeon: terug in de tijd! Redactioneel door

archief oud artikel 10 januari 2014 Toerisme De maand januari lijkt wel veel langer te duren dan andere maanden. De feestdagen zijn voorbij, er ligt geen sneeuw en het is nog lang geen voorjaar. Toch vliegt de tijd ook nu, als je maar weet waar wat te beleven valt! In Archeon kun je bijvoorbeeld schaatsen, Delft is ook in de winter prachtig en voor de modelspoorfans is er een gaaf evenement in Rijswijk. Met de Weekend Top 5 is het zo weer maandag.

Vier een middeleeuwse winter in Archeon

Gedurende het winterseizoen heerst er rust in Archeon. Toch moeten de boeren, Romeinen en ambachtslieden dit weekend aan de bak, want de komende twee dagen viert het museum een middeleeuwse winter. Het complete park is dan geopend voor nieuwsgierige bezoekers die wel eens willen zien hoe het er vroeger aan toe ging tijdens de koude wintermaanden. En ze mogen niet alleen komen kijken, ze mogen ook mee doen. Kalligraferen met een veren pen, brood op een stok bakken, vuur maken met een vuurboog of exerceren als een legionair? Daar krijg je het vast warm van! En anders wacht er een Romeinse massage in het verwarmde Badhuis.

Vier de winter in Archeon!
11 en 12 januari 2014.
Toegang: € 17,50 voor volwassenen en € 15,50 voor kinderen. Een activiteitenpas kost € 3,95.

Nederlandse Modelspoordagen

Vaak verstopt op zolderkamers rijden de treinen van de fanatieke modelspoorfans hun eindeloze rondjes. Dit weekend hoeven ze niet eenzaam te rijden, maar schitteren ze voor het publiek van de Nederlandse Modelspoordagen. Dit evenement in de Broodfabriek in Rijswijk laat ruim twintig sporen in vol ornaat zien. Deze opstellingen zijn het eigendom van verenigingen en hobbyisten. Een leuk evenement, ook voor kinderen. Zij mogen namelijk zelf een ritje maken op een miniatuurtrein!

Nederlandse Modelspoordagen.
11 en 12 januari 2014.
Toegang: € 10,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen.

Winter City Tour in Delft

Het historische stadscentrum van Delft weet menig bezoeker te bekoren met haar mooie gevels, vele monumenten en bezienswaardigheden. Dat de stad haar charme in de winter weet vast te houden laat de gids van Happy Days graag zien tijdens de Winter City Tour. Deze stadswandeling duurt ruim een uur en voert de wandelaars onder meer naar de bekende Nieuwe Kerk. De gids gaat hen voor naar binnen om het praalgraf van de vader des vaderlands, Willem van Oranje, te bekijken. Als afsluiting van deze interessante wandeling is het mogelijk om een high tea te reserveren.

Winter City Tour
Zaterdag 11 januari 2014 12:30 uur tot 13:45 uur.
Toegang: € 12,50 voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen.

Knutselen op zondag

Het Zuiderzeemuseum zorgt op zondagmiddag voor boeiend tijdverdrijf. In het binnenmuseum is de tentoonstelling Nederland in 7 overstromingen – De Zuiderzee te zien. En behalve kijken naar het gevolg van overstromingen, kunnen bezoekers zelf testen hoe ze reageren op een overstroming tijdens een evacuatiespel. Kinderen knutselen bijzondere flessenpost in elkaar of maken van een klompje een heuse zeilboot.

Zondag in het Zuiderzeemuseum.
Zondag 12 januari 2014.
Toegang: € 7,25 voor volwassenen en € 4,35 voor kinderen. Voor het knutselen geldt een toeslag.

Nieuwe jaar begint met Nederlands Kamerorkest

Met Weense klassieken voert het Nederlands Kamerorkest toehoorders zondag mee het nieuwe jaar in. En ook Engelse romantische werken staan op het programma. Heerlijke muziek, van onder anderen Elgar, Mozart en Haydn klinkt door Het Concertgebouw. Twee uur lang genieten!

Jaarwissel met het Nederlands Kamerorkest.
Zondag 12 januari in Het Concertgebouw.
Toegang: vanaf € 18,-.

Laatst gewijzigd: 2014-01-10 16:39:05 · Gepubliceerd: 2014-01-10 14:03:23 - 539