Andere blik op vroeger door Helmantels schilderijen

De oudheid als inspiratiebron voor Helmantel |  deel via WhatsApp | Nieuws door

2 februari 2014 Kunst van de Groningse kunstschilder Henk Helmantel staat centraal bij een nieuw project in Museum Wierdenland. Amateurkunst en professionele kunst die geïnspireerd zijn door erfgoed, komen hier samen. En daar heeft Groningen veel van!

Andere blik op vroeger

Oudheden en erfgoed hebben de Groningse kunstschilder geïnspireerd tot de mooiste schilderijen. Helmantel zocht de mooiste voorwerpen uit en heeft ze vereeuwigd op schilderijen. Die objecten zijn nu samen met de uiteindelijke schilderijen te zien in Museum Wierdenland, in de expositie Helmantel. Oudheden en erfgoed als inspiratie. Zo laat Helmantel je met een andere blik naar voorwerpen uit voorbije tijden kijken. Omdat Museum Wierdenland met een crowdfundingactie bezig is, is er ook een echte Helmantel te winnen!

Inspiratiebron voor de kunst

Museum Wierdenland voert dit project samen uit met Stichting Oude Groninger Kerken. Daarom is er op 1 juli een wissel en wordt een aantal werken vervangen door schilderijen met de focus op middeleeuwse kerkelijke (bouw)kunst. Te zien in acht kerken in het Reitdiepgebied. Bij de tentoonstelling zijn ook nog andere activiteiten, zoals workshops, excursies en lezingen.

De expositie Helmantel. Oudheden en erfgoed als inspiratie is te zien van 16 februari tot en met 28 september 2014 in Museum Wierdenland en acht Groninger kerken.
In het museum te bezoeken tussen 10:00 uur en 17:00 uur, in het weekend vanaf 13:00 uur en maandags gesloten.
Entree: 5,00 euro voor volwassenen; 2,50 euro voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2014-01-31 15:54:28 · Gepubliceerd: 2014-01-15 14:30:06 - 392