Juich, lach en verwonder: eropuit dit weekend!

DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 30 januari 2014 Toerisme Vier de zomer in Arnhem, knal het Chinese Nieuwjaar in, juich bij het WK Veldrijden in Brabant of laat je inspireren op de Poëziemarathon in Groningen. Ga eropuit dit weekend met de DagjeWeg.NL Weekend Top 5 en geniet!

Knal het Chinese Nieuwjaar in

De uitvinders van het vuurwerk vieren Nieuwjaar en dat belooft een knalfeest te worden! Vier het feest mee op zaterdag 1 februari in het Chinatown van Den Haag of Amsterdam en deel in de feestvreugde. Waag een voorzichtig dansje bij de kleurrijke draken- en leeuwendansparade, schuif aan bij een Chinese feestmaaltijd en laat je verwonderen door al dat prachtige siervuurwerk. Gelukkig (Nieuw)Jaar van het Paard!

Juich bij het Wereldkampioenschap Veldrijden

De Brabantse Wal is zaterdag 1 en zondag 2 februari het decor van het Wereldkampioenschap Veldrijden 2014. Juich de sporters over de finish en kom naar Hoogerheide! Het parcours van de UCI Cyclo-Cross World Championships slingert langs prachtige vergezichten in dit mooie gedeelte van Brabant. Zaterdag 1 februari starten de junioren tot en met 18 jaar om 11:00 uur, de dames gaan de strijd aan om 15:00 uur. Zondag vertrekken de veelbelovende talenten tot en met 23 jaar om 11:00 uur. Om 15:00 uur barst dan het geweld echt los bij de elite.

Dagkaart online: € 17,50
Dagkaart aan de deur: € 22,50

Phonq* Zomerfestival in de winter

Heimwee naar de lange, warme zomerdagen? Warm op bij Zomerfestival Phonq* in Arnhem! Dit zomerse festival verblijdt iedere cultuurliefhebber met alle facetten van de culturele kern. Theater, dans en muziek staan op het programma, evenals beeldende kunst, literatuur en films. Met verschillende kindervoorstellingen is er ook aan de kleinsten gedacht. Het festival duurt van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari. Sluit de warmte af met een knusse winterse familiepicknick en smikkel bij de pannenkoekkraam, versier een cupcake of vouw een ballon. Zo leuk is de winter nog nooit geweest!

Nationale Art Deco Beurs

Wandel door een etalage van kunst op de zestiende editie van de Nationale Art Deco Beurs in Den Haag. Tot en met zondag 2 februari vind je hier de grootste publieksbeurs voor Art Deco. Sieraden, mode en bouwstijlen: Art Deco werd op allerlei gebieden toegepast. Laat je inspireren met werk, kunst en design uit 1880 tot 1980.

Poëziemarathon Groningen

Dichterlijke zielen begeven zich snel naar Groningen voor de Poëziemarathon. In het kader van de Landelijke Gedichtendag en de Poëzieweek staat de noordelijke stad bol van poëtische activiteiten. Soms worden gedichten iets te letterlijk opgevat, zoals het gedicht van Remco Campert - Poëzie is een draad. Voltaire drinkt dan 130 liter limonade en op één of andere manier lijkt dat iemand anders ook een goed idee..

Ook leuk: schuif aan bij Maastricht aan tafel. Of kijk in de DagjeWeg.NL UIT-agenda voor meer ideeën.

Laatst gewijzigd: 2014-01-31 09:18:23 · Gepubliceerd: 30 januari 2014 - 455