Wandelen door het Zeeuwse land

Wat zijn de mooiste Zeeuwse wandelroutes?

De mooiste wandelingen   Redactioneel door

11 april 2014 Natuur Goes, Zeeland Het Zeeuwse land leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht te voet. Uitgestrekte polders, bijzondere natuurgebieden en natuurlijk het strand. Waar vind je de mooiste wandelroutes door Zeeland? DagjeWeg.NL heeft de tips.

Grevelingen

Neem Bezoekerscentrum Grevelingen als startpunt en ontdek het bijzondere landschap. Hier wordt uitgelegd wat de redenen zijn om deze zeearm af te dammen van de Noordzee. Of neem een kijkje bij het Grevelingenmeer, één van de mooiste en schoonste zoutwatermeren van Europa. Het bezoekerscentrum ligt midden in een prachtig duingebied. De hele zomer worden hier natuurexcursies gegeven. Op de Punt van Goeree en op de Kabbelaarsbank kun je de mooiste wandelingen maken. Ode Punt zijn drie wandelroutes uitgezet. Kies voor een wandeltocht van 1, 3 of 6,5 kilometer. Op de Kabbelaarsbank zijn twee routes van 2,5 en 1,5 kilometer. Op het gebied Slikken van Flakkee midden zijn vier routes uitgezet, van 1,8, 2,5, 3 en 3,4 kilometer. Download één van de wandelroutes.

Nationaal Park Oosterschelde

Land en water vinden elkaar in Nationaal Park Oosterschelde. Dit is een paradijs, van 35.000 hectare groot, voor vogels én vogelliefhebbers! En voor liefhebbers van een stevige wandeling. Nationaal Park Oosterschelde is nooit hetzelfde, door het wisselende getij. Dijken, karrevelden en heel veel water... Hier vind je het Parelpad, een wandeling langs het water die de omgeving tot leven laat komen. Dat gebeurt door middel van een handige wandelapp met weetjes en feiten over het gebied. Kinderen kunnen onderweg strandjutten, of maak met de kids een laarzentocht over schorren en slikken. Een echte uitdaging is het Oosterscheldepad, een route van 200 kilometer door het hele park.

Sprookjesachtig Westerschouwen

In boswachterij Westerschouwen ligt het grootste bos van Zeeland. Kies uit vijf routes langs de mooiste plekken. Eerst kun je in de excursieschuur aan de Kraaijensteinweg terecht voor informatie over het gebied en er zijn ook exposities. Laad hier op met koffie, thee of limonade, voor je eropuit trekt. Ga bij het vallen van de avond het bos in. In de schemering verlaten de reeën hun beschutting om kruiden en eikels te zoeken. Als je stil bent, kun je zomaar een roodbruine ree door het struikgewas zien wegschieten. Ritselende blaadjes, vogels die hun laatste lied van de dag zingen en op de achtergrond het geluid van de branding. Zo’n moment is de kroon op je verblijf op Schouwen-Duiveland!

Wandelen rond een oud zeefort

Fort Rammekens ligt aan de Westerschelde, op een prachtige plek in dit natuurgebied. Het fort is het oudste nog bestaande zeefort van West-Europa, het stamt uit 1547 en diende om de scheepvaartroutes in Vlissingen en Antwerpen te bewaken. In en om het fort wonen heel veel vogels, en de plek wordt ook gebruikt door vleermuizen, om er te overwinteren. Voor kinderen is er hier alle ruimte om om op ontdekkingstocht te gaan, er is een leuke speurtocht beschikbaar. En ook is hier alle ruimte om de benen te strekken en te genieten van het natuurschoon.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:08:05 · Gepubliceerd: 2014-03-28 17:26:27 - 7286